Tech

Komentari 25

Novi iPhone 13 stiže u utorak. Raste mu memorija i kamere

Novi iPhone 13 stiže u utorak. Raste mu memorija i kamere

iPhone 13 će se riješiti najmanjeg kapaciteta od 64 GB, a Pro i Max verzije će imati čak 1 TB u najsnažnijoj verziji. Kamere će biti poboljšane, a tu je i mod za astrofotografiju

Apple bi u utorak trebao predstaviti novi iPhone 13, a uz njega stiže i nova generacija sata i slušalica. Iako dizajnerski neće biti nekih značajnih promjena, velike promjene napokon stižu na području memorije. iPhone će nakon dugog niza godina ostati bez najmanjeg kapaciteta, za danas već jako skromnih 64 GB.

Tako će iPhone 13 Mini i 13 imati 128, 256 i 512 GB memorije, dok će iPhone 13 Pro i Pro Max po prvi put imati čak 1 TB prostora. 

Analitičar Ming-Chi Kuo, jedan od najpouzdanijih izvora detalja vezanih uz Appleove novitete, navodi da bi i Appleova isporuka telefona mogla 'patiti' zbog globalne nestašice čipova,no isto tako očekuju da će ukupno ove godine broj isporučenih iPhonea 13 biti veći za 10 posto u odnosu na lanjski model.

Nove AirPods 3 slušalice trebale bi stići u Appleovu ponudi i bit će dostupne paralelno uz prethodni model, prenosi 9to5Mac.

Četiri nova iPhonea trebala bi imati iste dijagonale ekrana kao i lani, ali kamere će opet dobiti niz poboljšanja. Tako se očekuje mod za portretni video te mod za astrofotografiju, kao i poboljšane širokokutne i telefoto kamere te bolji optički zoom.

Watch 7 sat trebao bi dobiti brži procesor i novi dizajn s većim ekranima.