Obavijesti

Tech

Komentari 29

Novi Qashqai u najprestižnijem izdanju: Daleko je od onoga što je bio - no u pozitivnom smislu

Novi Qashqai u najprestižnijem izdanju: Daleko je od onoga što je bio - no u pozitivnom smislu
16

Isprobali smo Qashqai s najbogatijim paketom opreme i najsnažnijim motorom. Nissan je zaista napravio ogroman korak naprijed u odnosu na prethodnu generaciju

VIDEO

Prve dvije generacije Qashqaija su bili odlični i vrlo, vrlo uspješni automobili, no nova je priča za sebe. Već na prvi pogled jasno je da se Qashqai još uozbiljio i postao automobil impresivnije pojave.

Nissan Qashqai

Na prvi pogled biste rekli da je za broj veći od prethodnika iako dimenzije nisu drastično rasle. Riječ je samo o centimetrima u duljinu, širinu i visinu. No optička varka postignuta dizajnom ostavlja na vas dojam da je Qashqai izašao iz faze u kojoj se tražio između SUV-a i crossovera i postao pravi SUV. 

Nissan Qashqai

No nije sve u optičkoj varci, Qashqai je postao impresivniji u svakom pogledu. To se najbolje vidi u unutrašnjosti gdje sve izgleda vrlo elegantno, luksuzno i za klasu bolje nego kod prethodnika. Dojam, naravno pojačava oprema testnog automobila, Tekna+ najbogatiji paket opreme koji sadržava sve što je moguće serijski ugraditi u auto.

Nissan Qashqai

U opremi je, između ostalog, masaža kožnih sjedala, grijanje volana, veliki panoramski krovni otvor, Bose premium audio... Kako bi se reklo - "nema što nema". S takvom opremom, te zaista vrhunskom kvalitetom materijala i izrade Qashqai ostavlja dojam premium automobila. 

Nissan Qashqai

U ponudi više nema dizelskog modela niti će ga biti, a trenutno se nude samo dva benzinska motora s blagim hibridnim sustavom. U testni auto ugrađen je onaj snažniji koji razvija 158 KS. Motor je sasvim dovoljan za ovaj auto što potvrđuju i dobro ubrzanje do 100 km/h za 9,2 sekunde. 

Nissan Qashqai

Potrošnja je na testu iznosila 7,7 litara u umjerenoj gradskoj vožnji i 6,7 litara u kombiniranoj vožnji. Mjenjač je automatski CVT bez stupnjeva. Iako su ovakvi mjenjači u principu lošiji od klasičnih automatika, CVT u Nissanu je iznenađujuće dobar i teško je primijetiti neku razliku u odnosu na klasični automatik. Također, dok većina CVT mjenjača "krade performanse", ovaj je druga priča. Tako Qashqai s njim do 100 km/h ubrza za manje vremena nego s verzija s ručnim mjenjačem i istim motorom. 

Nissan Qashqai

Qashqai zaslužuje velike pohvale za ovjes. On je izuzetno udoban, a posebno nas je ugodno iznenadio na lošim cestama i neravnim površinama koje upija kao da je riječ o udobnom autu više klase. 

Nissan Qashqai

Qashqai treće generacije je odličan automobil koji po svemu nadilazi svojeg prethodnika, ali i mnoge konkurente. Cijena od 284.206 kuna za testni auto čak je i osjetno ispod očekivanja za bogatu opremu koju auto nudi. Oni koji ne mare za toliki luksuz, Qashqai mogu dobiti i za stotinjak tisuća kuna manje. 

Nissan Qashqai

TVORNIČKI TEHNIČKI PODACI:

masa: 1522 kg
dimenzije: 443 x 185 x 163 cm
obujam: 1332 ccm
snaga: 116 kW/158 KS  
0-100 km/h: 9,2 s
najveća brzina: 199 km/h
potrošnja: 6,3-6,5 l/100 km
cijena:  284.206 kn (testni model), 179.900 kn (osnovni Qashqai)

 
Važnija oprema Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 158 CVT  Tekna+

Alunaplatci 19", automatski dvozonski klima uređaj,  bežični punjač mobitela, digitalni instrumenti 12,3", dodirni zaslon 9", head up zaslon 10,8", navigacija, sustav kamera za parkiranje od 360°, panoramski stakleni krov, električno namjestiva sjedala presvučena kožom s funkcijom masaže na prednjim sjedalima, grijanje sjedala, vjetrobrana i upravljača, Bose premium audiosustav, električni poklopac prtljažnika...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle