Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Novi trendovi privukli više od 1000 ljudi na Bug Future Show

Posjetitelji na Bug Future Showu su mogli i preko Twittera sudjelovati u raspravama o korisničkim sučeljima u budućnosti, ali i o ratu na tržištu pametnih telefona

Davor Batisweiler/24sata
Video: Davor Batisweiler/24sata
7 komentara

Bug Future Show okupio je u četvrtak u zagrebačkom kinu više od 1000 posjetitelja, koliko ih je prošlo kroz sve prezentacije i predavanja. Na BFS2014 su predstavljeni i brojni noviteti iz svijeta tehnologije, poput Sonyjeve Xperije Z1 Compact, koja je tek nedavno imala premijeru i na CES-u u Las Vegasu, ali i brojni drugi gadgeti. Predavanja i panel diskusije bili su okupljeni oko teme 'sljedeća velika stvar', odnosno sljedeće revolucije u tehnici. Na predavanju HT-a moglo se vidjeti kako tehnologija mijenja svakodnevicu, a govorilo se i o korisničkim sučeljima budućnosti. Leap Motion i Google Glass samo su neki od uređaja koji mijenjaju interakciju s tehnologijom, no na raspravi je istaknuto i da je najbolje korisničko sučelje ono o kojem ni ne razmišljamo kao o takvom. 

U raspravi o ratu pametnih telefona sudjelovali su Željko Marčec, Luka Abrus (5 Minuta), Tomislav Boroša (Nokia Solutions & Networks) te Petra Razić Rogić (HTC). Raspravljalo se  o dominantnoj borbi između Googlea i Applea, u kojoj nitko ne želi da bude samo jedan pobjednik. Govoreći o Windows platformi, Petra Razić Rogić je istaknula kako HTC prati tu platformu te da će biti spremni. Inače, kompanija je krajem 2012. predstavila svoja dva posljednja Windows telefona. Iz HTC-a su nekoliko puta spomenuli i novi top model, koji bi trebao naslijediti One. 

–  Da  se  poslužim  jezikom  današnjih  korisnika  najzastupljenije mreže, 'lajkam'  ovoliko  zanimanje za naš show i moram priznati da je ukupan broj posjetitelja  nadmašio sva naša očekivanja. To nam je, ujedno, i potvrda da smo  donijeli  pravu  odluku  oko  organizacije  Bugovog  showa i veseli me najaviti  da nećemo stati na tome, nego da ćemo još ove godine organizirati i  još događanja za naše čitatelje. Sjajna je prilika da ih možemo sresti i uživo  i  razmijeniti  s  njima  iskustva  i mišljenja te sugestije kako da budemo još i bolji – istaknuo je Miro Rosandić, glavni urednik svih Bugovih izdanja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message