Tech

Komentari 34

Odmah zaradili: Tesla kupila Bitcoine za 1,5 milijardi dolara

Odmah zaradili: Tesla kupila Bitcoine za 1,5 milijardi dolara

Nakon Tesline objave bitcoin je poskočio više od 10 posto, dosegnuvši novi rekord od 43,625 dolara. Direktor Tesle podupro je i druge digitalne valute u proteklih nekoliko dana

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je u ponedjeljak da je kupio bitcoine za oko 1,5 milijardi dolara i očekuje da će u bliskoj budućnosti omogućiti klijentima da njegove automobile plaćaju u toj kriptovaluti.

Prema promijenjenoj investicijskoj politici, kompanija može "povremeno ili na dulje vrijeme kupovati i držati digitalnu imovinu", navodi se u pripćenju.

Tesla je tako u bitcoin uložio ukupno 1,5 milijarde dolara kako bi diversificirao ulaganja i maksimalno povećao povrat na kapital, navodi se u obrazloženju odluke o ulaganju.

- Jedna od najvećih kompanija u svijetu uložila je u bitcoin, a to znači da su mu izloženi i svi ulagači u Teslu (ili makar samo jedan fond u (indeksu) S&P-500") - poručio je izvršni direktor Elon Musk. 

Prije tjedan dana Musk je izjavio da bi bitcoin uskoro mogao biti šire prihvaćen među ulagačima a u prosincu je pitao li moguće obavljati krupne transakcije u toj kriptovaluti.

Iz Tesle su danas najavili i da bi uskoro mogli prihvatiti bitcoin kao sredstvo plaćanja.

- Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti početi prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja za naše proizvode, ovisno o zakonima i u početnoj fazi u ograničenom opsegu - stoji u priopćenju.

Nakon Tesline objave bitcoin je poskočio više od 10 posto, dosegnuvši novi rekord od 43,625 dolara.

Direktor Tesle podupro je i druge digitalne valute. Proteklog vikenda spomenuo je na Twitteru dogecoin, koji je nakon toga također poskočio na rekordnu razinu, napominje Reuters.

Muska na Twitteru prati 46 milijuna ljudi, navodi agencija.