Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
14 komentara

OFF/ON obrazovanje: Ljudska veza s učenicima je najvažnija

Nastavnika hrvatskog jezika Tamara Šoić sugovornica je na prvoj online konferenciji o obrazovanju u organizaciji 24sata. Pridružite nam se u srijedu 20. svibnja, u 10sati, na YouTube i Facebook kanalu 24sata

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
14 komentara

Škola na daljinu traži golem angažman i učenika i nastavnika, pa vjerujem da im redovna nastava, iz današnje perspektive, izgleda gotovo idilično.
Možda ćemo nakon svega ovoga znati više cijeniti sve ono što smo do sada uglavnom podrazumijevali, kaže Tamara Šoić, nastavnica hrvatskog jezika u Tehničkoj školi Rijeka.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Njezini se učenici u školu ipak ne vraćaju. Prema svemu sudeći, kao i ostali srednjoškolci, godinu će završiti od kuće. S njima će svoj posao od kuće odraditi i nastavnici, a kako je sve izgledalo iz njihove perspektive, pogledajte i poslušajte na šestoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Tamara Šoić naša je sugovornica u dijelu programa "Riječ nastavnika i ravnatelja", u kojem će o svojim iskustvima o online nastavi još govoriti zagrebačka učiteljica savjetnica Nina Matovina-Hajduk, učiteljica razredne nastave iz Zagvozda Vedrana Bekavac Šuvar, te ravnatelji nekoliko osnovnih i srednjih škola. Otkrit će nam što su oni uočili kao najveće prepreke u radu s djecom, kako su uspostavili vezu, ali ne internetsku nego ljudsku, s učenicima i roditeljima u doba korone, te što očekuju najesen.

Suprotno mišljenju mnogih, učitelji i nastavnici utrošili su mnogo više truda i rada u svoje učenike nego u redovnoj školskoj godini, a oni koji su se vratili u škole uložili su još i više da pripreme sigurne i koliko-toliko sretne škole za učenike.

Konferencija “OFF/ONLINE Pitanje je sad?” održat će se 20. svibnja s početkom u 10 sati na Facebooku 24sata, te Youtube kanalu 24sata, a odgovore na brojna pitanja koja nas sve muče postavit ćemo najvećim hrvatskim stručnjacima za obrazovanje.

Online nastava prilika je za ispraviti mnoge pogreške u obrazovnom sustavu koji je godinama zapinjao i nije se restruktuirao na vrijeme. Pred hrvatskim učenicima, studentima, obrazovnim djelatnicima i stručnjacima još je dalek put do istinske i cjelovite promjene koja će donijeti konkretne rezultate. Pritom je ova nastavna godina donijela rijetko viđene izazove pred cijeli sustav. Od štrajka nastavnika, najduljeg u povijesti Hrvatske, pandemije koronavirusa koji je zaustavio rad u školama, a potom i prebacivanja sustava u online okruženje i potom povratka u škole u sasvim izmijenjenim uvjetima.

I baš zbog stotina pitanja na koje još nemamo odgovore, izuzetno je važno razgovarati o svemu što su nam ovi izazovi donijeli. Stoga ćemo se u društvu stručnjaka pozabaviti upravo online nastavom i kako prilagoditi nove životne zahtjeve potrebama naše djece. Pridružite nam se 20. svibnja!

Tema: Bolje obrazovanje 2020.

Možda vas zanima i ovo:
Message