Obavijesti

Tech

Komentari 1

One su ujedinile tehnologiju i modu i stvorile moćan biznis

One su ujedinile tehnologiju i modu i stvorile moćan biznis
2

Mnogi poduzetnici rade na spajanju mode i tehnologije - od aplikacija koje vam pomažu dizajnirati cipele do onih uz pomoć kojih možete rezervirati razne tretmane

VIDEO

Na prvi pogled tehnologija i moda možda ne idu ruku pod ruku. Tehnologija je često usmjerena na učinkovitost, a modni svijet je razigran. No, mnogi poduzetnici rade na spajanju mode, ljepote i tehnologije - od online aplikacija koje vam pomažu dizajnirati savršene cipele do aplikacija uz pomoć kojih možete rezervirati tretman kod kozmetičara.

Ove tri mlade poduzetnice ujedinile su modu i tehnologiju , i to vrlo uspješno.

Jodie Fox, Shoes of Prey

Od svog osnutka 2009. godine, Shoes of Prey je postao globalni hit. Ova aplikacija omogućuje ženama online dizajn cipela. Nakon što ste dizajnirali savršene cipele, one vam dolaze na kućna vrata. Fox kaže da je oduvijek željela imati vlastiti posao.

- Vidimo sve ove izvanredne dizajnere u poziciji gdje moraju proizvesti tisuće stvari iz kolekcije koje ljudi možda ne žele kupiti. To uzrokuje veliki problem u smislu otpada – objasnila je Fox za Mashable .

Tehnologija se savršeno uklapa u ovu jednadžbu – Shoes of Prey daje pristup točno onom proizvodu koji želite.

shoesofprey.com

- Tehnologija može napraviti nevjerojatne proizvode koje možemo nositi kao što su Google Glass, ali potrebna je moda da bi ti proizvodi postali nosivi u svakodnevnom životu – pojašnjava Fox.

Jessica Wilson, Stashd

Wilson je suosnivačica mobilne aplikacije Stashd – virtualnog šoping centra. Aplikacija vam omogućuje pretraživanje odjeće, spremanje slika i dakako - kupovinu. Zasad je dostupna samo za iOS uređaje, no planira se i širenje za Android i Windows Phone. Aplikacija je zaživjela prije samo godinu dana, a već surađuju s preko 3.000 tvrtki diljem svijeta.

VIDEO

Wilson je snimila i pilot emisiju za reality show o svom putovanju kao ženska suosnivačica startupa.

- Nisam znala puno o tehnologiji kada sam iz svijeta mode ušla u svijet tehnologije. No, u modnoj industriji postoje problemi koje treba riješiti, a tehnologija nudi rješenja – rekla je mlada poduzetnica.

Lauren Silvers, Glamazon

Svaka žena zna da je nemoguće dobiti termin za frizuru i manikuru u zadnji čas. Silvers je došla na ideju kako promijeniti način na koji rezerviramo tretmane ljepote. Aplikacija za vas pronalazi slobodne termine u kozmetičkim i frizerskim salonima, omogućuje vam da naručite i platite tretman ili ga otkažete ako niste u mogućnosti otići.

Nažalost, aplikacija zasad pokriva samo Australiju, no Silvers kaže da je žele proširiti i po Americi i Europi.

glamazonapp.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba