Obavijesti

Tech

Komentari 12

Oni znaju kako od garaže do poslovnog uspjeha u Hrvatskoj

Oni znaju kako od garaže do poslovnog uspjeha u Hrvatskoj
8

Na drugoj konferenciji ‘Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska’ 29. 11. u Obrtničkoj komori Zagreb predstavit će se neki od naših najboljih mladih inovatora i poduzetnika...

VIDEO

Tek 28 posto mladih do 25 godina koji se u Hrvatskoj prijavljuju za posao, isti nađu u šest mjeseci od registracije.

Podaci su to Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz veljače ove godine koji ukazuju na dramatičnu situaciju oko zapošljavanja mladih. Problem dodatno pojačava činjenica da je posljednjih godina na tisuće istih tih mladih, sa srednjim i visokim stručnim obrazovanjem, posao i životnu sreću potražilo u inozemstvu, a taj val iseljavanja će se nastaviti. No što je s onima koji ostaju, posebice onima koji sami pokušaju pokrenuti posao? Situacija ni tu nije blistava. Država zasad još nije povukla konkretnije poteze koji bi olakšali poslovanje mladim poduzetnicima, no na sreću i dalje ima onih koji su “otkrili” tajnu uspjeha i hrabro se bore za svoje ideje i posao.

Neki od tih mladih i uspješnih ljudi predstavit će se sudionicima 2. konferencije “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” 29. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb.

>>> Najavite svoj dolazak na konferenciju ovdje 

Jedna od takvih tvrtki, koja je u Hrvatskoj postala sinonim za uspjeh su Rimac Automobili. Što je potrebno da bi se iz garaže došlo do tvrtke vrijedne 250 milijuna eura otkrit će COO Monika Mikac. Mate Rimac jedan je od onih koji se nisu bojali držati svoje vizije, te dovesti budućnost u našu zemlju, a slično su razmišljali i pokretači društva 3D Farma kada su se 2013., još kao studenti Grafičkog fakulteta u Zagrebu, upustili u pokretanje posla s 3D tiskom i istraživanje te nove revolucionarne tehnologije.

Zašto se 3D tisak već godinama najavljuje kao početak IV. industrijske revolucije i što su oni naučili u poslovnom procesu, na konferenciji će govoriti Marko Maričević i Alan Divjak. Ovi mladi poduzetnici ali i znanstvenici otkrit će svoje ideje o uvođenju 3D tehnologije u industriju, medicinu i druga područja ljudskog djelovanja, te kako nove tehnologije mijenjaju svijet u kojem živimo.

U smjeru budućnosti još u srednjoj krenuli su i mladi inovatori Albert Gajšak i Ivan Golubić, koji sa svojim tehnološkim rješenjima i proizvodima već osvajaju i međunarodno tržište.

Stoga ćemo ih ugostiti na konferenciji kako bismo čuli njihove inspirativne priče.

I ovaj put studentima pružamo jedinstvenu priliku da susretnu poslodavce koji su im zanimljivi. U prostoru Obrtničke komore Zagreb tijekom konferencije trajat će Speed dating s poslodavcima tijekom kojeg se studenti mgu doći predstaviti velikim tvrtkama, te saznati što im oni nude u smislu zapošljavanja i mogućnosti stručnog napredovanja.

Partneri konferencije su: WBAF, Obrtnička komora Zagreb, Raiffeisen banka, HEP, Ina, Hrvatska pošta.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom
SVJETSKI TJEDAN NOVCA

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom

Hrvatska udruga banaka pripremila je cjelogodišnje programe financijske pismenosti za učenike i nastavnike, te mlade poduzetnike, "Financije za nove generacije". Obuhvatit će čak 17.000 učenika i 500 nastavnika

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno
Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'