Obavijesti

Tech

Komentari 17

Ostao bez posla pa je napravio 3D aplikaciju Sunčeva sustava

Ostao bez posla pa je napravio 3D aplikaciju Sunčeva sustava
5

Aplikacija koju je Christopher Albeluhn izradio kako bi osvježio svoj portfolio sadrži cijeli Sunčev sustav. Sve je na svom mjestu i rotira se baš kao i u stvarnosti

VIDEO

Dizajner video igara Christopher Albeluhn radio je na mnogim igrama poput Dead Rising 2, no nakon što je ostao bez posla odlučio je da mora doraditi svoje radove. 

Krenuo je raditi na jednostavnoj 3D verziji zemlje koristeći Unreal grafički engine, koji se obično koristi za akcijske igre. No, sve je ubrzo dobilo astronomske mjere, doslovno, i naraslo u potpuno funkcionalan Sunčev sustav. 

Christopher piše kako je svake noći širio svoju aplikaciju Solar System Explore Your Backyard dorađivao je te radio ono što on misli da svaki svemirski program mora imati. Ubrzo je napravio osam planeta, Sunce, pojas asteroida. Sve je imalo vlastite rotacije, orbite i brzine, a planeti su dobili mjesece. Dodao je i podatke o planetima i razne činjenice. Nakon toga je nacrtao i 88 zviježđa. 

Sve bi ostalo prilično nepoznato da njegov prijatelj na Redditu nije podijelio YouTube video o aplikaciji te u samo 24 sata dobio čak 50.000 pregleda. 

Aplikaciju trenutno razvija za osobna računala, no da će prebacivanje na Android ili iOS uređaje poput iPada biti moguće, uspije li skupiti 8000 dolara za projekt. Trenutno je na 4742 dolara. 

Interaktivna aplikacija, koja se može koristiti na tabletima, ima potencijal da postane sjajan alat za učenje. Sam autor na svojoj stranici kaže da ju je za to i zamislio, a dodao joj je razne parametre po kojima se može podešavati prikaz, što bi trebalo zadovoljiti i najzahtjevnije. 

Albeluhn u sljedeću verziju svoje aplikacije "Istražite svoje dvorište" planira uključiti i aplikaciju NASA-e koja prati kretanje asteroida i umjetnih satelita u Sunčevu sustavu. 

Za Huffington Post je objasnio kako je svojom aplikacijom htio promijeniti ono što je nedostajalo mnogim sličnima, a to je da su bezlične i ne mogu privući nove korisnike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta