Obavijesti

Tech

Komentari 23

Ostvario san i kupio Opel GT, sam ga je obnavljao tri godine

Ostvario san i kupio Opel GT, sam ga je obnavljao tri godine
3

Dario iz mjesta Macinec u blizini Čakovca toliko voli svoj oldtimer da je sliku auta nedavno tetovirao na rame. Opel GT je vrlo rijedak u Hrvatskoj i tek ih je dvadesetak

VIDEO

U rijetki Opelov model koji se proizvodio između 1968. i 1973. Dario C. zaljubio se još 1994. godine kad ga je prvi put vidio. Ipak, san o vlastitom GT-u ispunio je tek nakon 12 godina. Automobil je obnavljao pune tri godine. Sve osim lakiranja radio je isključivo sam. Posljednjih pet godina Dario se svojim oldtimerom vozi diljem Hrvatske, od Slavonije pa sve do Dubrovnika. Sudjelovao je i na raznim susretima oldtimera te osvojio nekoliko nagrada. Automobil proizveden 1971. godine je i danas, 43 godine poslije, u besprijekornom stanju. Četverocilindrični motor obujma 1.9 litara razvija 90 KS, što sportskom coupeu omogućava respektabilnu maksimalnu brzinu od 185 km/h. Ubrzanje do 100 km/h traje 11,5 sekundi, a auto troši oko 12 l/100 km.

Automobil koji je u vrijeme dok se prodavao stajao povoljnih 10.000 maraka danas je dosta rijedak i u Hrvatskoj ih ima samo dvadesetak. Dobro očuvani Opel GT danas bez problema može vrijediti i 100.000 kuna. No za Daria C. ovaj Opel vrijedi i više. O tome koliko mu je automobil prirastao srcu, govori i jedan krajnje neobičan potez. Naime, sliku automobila tetovirao je na rame.

Opel je 2007. na tržište plasirao modernu izvedbu Opela GT, no taj model nije postigao ni približan uspjeh kao njegov prethodnik.

Dvije vizije vozila za plažu i slobodno vrijeme

Tonči iz Lumbarde na otoku Korčuli vlasnik je vrlo neobične izvedbe Renaulta 4. Njegova kabriolet verzija idealna je za uživanje u prirodi ili odlazak na plažu, a nije loša ni pri terenskoj vožnji. Bojan Bistrović iz mjesta Pretetinec kraj Čakovca od dijelova starog Suzukija Swifta u “domaćoj radinosti“ sastavio je ovaj spartanski, ali vrlo zabavan i atraktivan buggy.

Imaš li super auto? Pohvali se!

Tunirani Golf dvojka, Opel Astra za utrke ubrzanja, oldtimer iz pedesetih, Peglica na struju, Yugo na ulje iz friteze... Svi oni imaju potencijala za zvijezdu. Ako ste se prepoznali među ovim primjerima i vozite nešto slično, javite se i vaš će automobil zasjati u tiskanom izdanju 24sata.

Fotografije i priče o svojim automobilima šaljite na adresu E-pošte mojauto@24sata.hr ili nazovite besplatni broj telefona 0800 2424

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'
LUDI ZA EUROSONGOM

Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'

Jordan, Michael i Hrvat s australskim državljanstvom Antony veliki su fanovi Eurosonga i prate ovo natjecanje već 20-ak godina. Baby Lasagna im je hit, a zbog njegovog nastupa, ali i drugih, ustat će u 3 ujutro!