Tech

Komentari 24

Otkrijte koja je pjesma bila na broju 1 na dan kad ste se rodili

Otkrijte koja je pjesma bila na broju 1 na dan kad ste se rodili

Osim glazbenog vremeplova, stranica će vam pokazati i koji je film bio najpopularniji na vaš dan rođenja, a možete zaroniti u gomilu drugih podatka pa tako i otkriti koja je božićna pjesma bila najveći hit te godine

U razgovorima se često zna potegnuti pitanje koja je pjesma bila na vrhu ljestvica na dan kad ste se rodili, a već nekoliko godina Playback.fm ima zabavnu stranicu na kojoj možete vidjeti koji je hit žario i palio listama. 

Da bi to provjerili samo trebate upisati datum rođenja na Playback.fm, a u mom slučaju 1983. je dominirala Irene Cara i Flashdance.

Podatak koji možda malo manje želite znati, a stranica vam ga nudi je i pjesma koja je dominirala listama devet mjeseci ranije, otprilike u vrijeme kad ste začeti. Kao i u gornjem slučaju i ovdje će vam stranica izbaciti YouTube link na tu pjesmu. 

Osim glazbenog vremeplova, stranica će vam pokazati i koji je film bio najpopularniji na vaš dan rođenja.

Tako je u mom slučaju najpopularniji bio Povratak jedija, a Playback.fm pokazuje vam, ako vas to zanima, i koliko je u američkim kinima tada koštala ulaznica te koliko puta ste mogli film pogledati od rođendana do danas.

Stranica nudi priliku da zaronite u cijeli niz 'brojeva 1' iz popularne kulture pa tako možete vidjeti i koja je božićna pjesma bila najpopularnija te godine, pa je tako 1983. White Christmas bio glavni božićni hit.