Tech

Komentari 0

Otkrivamo koje su sigurne, a koje sjedalice opasne za djecu

Otkrivamo koje su sigurne, a koje sjedalice opasne za djecu

Rezultat testa dječjih autosjedalica izuzetno je dobar, iako još uvijek nema autosjedalice s maksimalnom ocjenom 'vrlo dobar'. 13 ih je osvojilo ocjenu dobar

Hrvatski autoklub objavio je rezultate drugog ovogodišnjeg testa dječjih autosjedalica, koji je obuhvatio 14 proizvoda različitih grupa i njihove različite izvedenice. Ispitane su dječje sjedalice koje se dijele prema kriteriju visine pa do onih tradicionalnih kod kojih je podjela na grupe napravljena prema težini djeteta. Rezultat testa izuzetno je dobar. Iako još uvijek nema autosjedalice s maksimalnom ocjenom 'vrlo dobar'. Čak 13 sjedalica stiglo je samo korak do maksimuma i zaradilo ocjenu 'dobar'.

Promatra li se matematički, prema ukupnoj ocjeni zaokruženoj na jednu decimalu, pobjednik testiranja je Maxi Cosi sa svojim Pebble Plusom u dvije verzije, Pebble Plus i Pebble Plus + 2 wayFix, namijenjen djeci od 45 do 75 centimetra visine. Njegov ukupni rejting iznosi 4,4 pa mu do najviše ocjene nedostaju tek 0,2 boda. To je sjajan uspjeh za Maxi Cosi sa sjedalicom koja se postavlja u smjeru suprotnom od smjera vožnje i namijenjena je prijevozu novorođenčadi od 45 do 75 cm visine što je otprilike dijete od godinu dana ili 12 kg težine. Prije kupovine preporučljivo je isprobati stane li ova autosjedalica u automobil i može li se u njega ispravno postaviti.

Više pročitajte na Autostart.hr