Ovako možete od danas postati suvlasnik u Rimčevoj kompaniji | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 19

Ovako možete od danas postati suvlasnik u Rimčevoj kompaniji

Ovako možete od danas postati suvlasnik u Rimčevoj kompaniji
3

Rimčeva kompanija Greyp Bikes planira prikupiti oko 5 milijuna eura u novoj fazi financiranja. I vi možete za 100 eura kupiti udio i to kroz novi način financiranja koji se temelji na blockchainu

VIDEO

Greyp Bikes, tvrtka Mate Rimca koja se bavi proizvodnjom električnih bicikala, krenula je u ponedjeljak u novu fazu razvoja digitaliziranom ponudom udjela (ETO - equity token offering). 

Pokretanje videa...

Greyp bikes 02:33

Tvrtka je u ponedjeljak popodne omogućila svima da postanu ulagač i suvlasnik u kompaniji za minimalni ulog od 100 eura. Za taj iznos moći će se kupiti token i na taj način se stječe i pravo glasa u upravljanju kompanijom. 

- Kada smo prije koju godinu počeli proučavati Blockchain tehnologiju i njenu primjenu u mobility sektoru shvatili smo da će u budućnosti sva komunikacija između automobila i drugih sustava ići putem te tehnologije. Tada je najveća primjena te tehnologije bila financiranje, odnosno initial coin offering, ali to je polu legalan način prikupljanja sredstava, nije u potpunosti transparentno, a i sama ponuda coinova ne znači ništa, jer coin kao takav nema nikakvu vrijednost. On je samo zapis u nekom blockchainu – rekao je Filip Nendl, projekt manager u Greypu za Lider

Lopov ukrao Rimčev bicikl, ali nije računao na GPS i kameru...
Lopov ukrao Rimčev bicikl, ali nije računao na GPS i kameru...

Pojasnio je kako su čekali da vide u što će se razviti primjena blockchaina u financiranju i razvila se u STO (Security token offering). Za Lider je dodao da bi to bila ponuda vrijednosnih papira, a ETO je jedan od podskupova te grupe. Dodao je kako se na taj način ulaže i postaje vlasnik udjela, baš kao i ulaganjem kroz kupnju dionica. 

-  Na ovaj način ne morate biti akreditirani investitor s ogromnim kapitalom kako biste ušli u tvrtku, već to može biti bilo tko tko vjeruje u našu viziju. Također, svi koji na ovaj način podrže Greyp imat će priliku odlučivati u kojem će smjeru tvrtka ići u budućnosti – rekao je.

Zagreb: Mate Rimac predstavio novi električni bicikl Greyp G6

Sljedećih dva tjedna traje 'whitelist' period u kojem se svi zainteresirani mogu pribilježiti za ulaganje i rezervirati si 'slot', koji nije obvezujuć. U tom periodu će oni koji se pribilježe i zaista kupe udjele dobiti i 10 posto popusta. Nakon dva tjedna kreće razdoblje kupnje za one s whiteliste, koje traje tjedan dana. Ako se u tom razdoblju i prodaju svi udjeli, neće biti javne ponude udjela, koja bi mogla krenuti za tri tjedna. 

Kinezi objavili ulaganje: Rimac će dobiti čak 30 milijuna eura?
Kinezi objavili ulaganje: Rimac će dobiti čak 30 milijuna eura?

Greyp Bikes kroz kampanju planira prikupiti pet milijuna eura. Jedan token vrijedi 0,16187 eura, a milijun tokena predstavlja jednu dionicu. To znači da je raspoloživo 30 dionica po cijeni od 161.870 eura, a minimalno ulaganje iznosi 100 eura, piše Točka na i.

Prodaja udjela vodit će se preko platforme Neufund, koja je dobila odobrenja regulatora u Lihtenštajnu i Greyp je prva tvrtka koja pokreće ETO na toj platformi. 

KAKO ULAGATI U GREYP
1. Posjetite platformu Neufund za izdavanje tokena.
2. Registrirajte se
3. Nakon registracije traje provjera ulagatelja i to traje jedan dan
4. Prebacite novan na svoj račun, a to možete uplatom eura ili kriptovalute ethereum
5. Spremni ste za kupovinu ulaganja

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S JURJEM ŠEBALJEM:

Pokretanje videa...

06:51

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Objavljene konačne rang-liste za upis na fakultete: Više je od 23 tisuće novih studenata!
AKADEMSKA GODINA 2024./2025.

Objavljene konačne rang-liste za upis na fakultete: Više je od 23 tisuće novih studenata!

U odnosu na prošlu godinu, pravo upisa ostvarilo je 1901 kandidata manje. Ukupno 32 285 prijavljenih kandidata, što je 1532 kandidata više nego prošle godine

Stao pad prodaje automobila u Europi, u Hrvatskoj velik rast
ČETIRI MJESECA MINUSA

Stao pad prodaje automobila u Europi, u Hrvatskoj velik rast

U lipnju je u EU registrirano više od milijun novih automobila, za 4,3 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, izračunala je ACEA.
Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera
SLOVA GOVORE O VAMA

Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera

Neki su temperamentni, neki neorganizirani ili distancirani; ime koje vam je dano rođenjem otkriva više o vama nego što biste mislili, a u značaj imena vjerovali su još od drevnih vremena