Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
135 komentara

Ovdje možete saznati hoće li vaša ljubavna veza preživjeti...

Tvrtka Data Robot napravila je softver koji se temelji na podacima sa Sveučilišta Stanford kako bi pokušali predvidjeti hoće li vaša veza trajati i za dvije godine

Foto: Dreamstime
135 komentara

Nekad smo trgali latice sa cvijeća, a danas nam umjetna inteligencija može reći je li vaša veza puna ljubavi ili osuđena na propast.

Američka tvrtka DataRobot napravila je stranicu na kojoj kažu da mogu predvidjeti budućnost vaše veze nakon nekoliko kratkih pitanja o vama i vašoj vezi. 

Navode da su analizirali tisuće parova i svoj test skratili na šest najvažnijih pitanja. Inače, kviz temelje na studiji sa Sveučilišta Stanford u kojoj su nekoliko godina pratili 4000 parova kako bi otkrili tajnu uspjeha. 

Foto: DataRobot

Šef kompanije Greg Michaelson rekao je za Business Insider da su otkrili 150 ključnih znakova koji će pokazati je li veza uspješna ili ne i da su to saželi na šest pitanja. 

Softver će vam nakon odgovorenih pitanja o bračnom stanju, duljini veze, razlici u godinama, broju djece, rodbini, obrazovanju... reći koliko je izgledno da ćete ostati i sljedeće dvije godine u vezi, a moći ćete vidjeti i analizu svakog odgovora.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message