Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ove ekološke pelene nisu štetne za vašu bebu ni okoliš

Ove ekološke pelene nisu štetne za vašu bebu ni okoliš
3

Mladim roditeljima može biti vrlo zahtjevno analizirati svaki sastojak posebno i tražiti najbolje pelene za svoju bebu. Pri odabiru pelena koje su zdrave za vašu bebu i čuvaju okoliš, tražite one s ekološkim certifikatom.

VIDEO

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, a što je ono manje i osjetljivije na vanjske utjecaje, to je potreba za zaštitom veća. Pisali smo nedavno o 5 toksičnih sastojaka prisutnih u većini jednokratnih dječjih pelena radi kojih ćete ih birati s više pažnje.  Mladim roditeljima može biti vrlo zahtjevno analizirati svaki sastojak posebno i tražiti najbolje pelene za svoju bebu. Zato potragu olakšavaju istaknuti certifikati na pakiranju jednokratnih pelena koji govore nešto o proizvodnji pelena, sastojcima koji se koriste te njihovom utjecaju na okoliš i zdravlje čime olakšavaju odluku o kupnji savjesnim roditeljima.

Pri odabiru ekološki certificiranih pelena tražite one s ekološkim certifikatom Nordijskog labuda jer ima uvjerljivo najstrože kriterije. Drugi je FSC certifikat koji se odnosi na održivo šumarstvo iz kojeg se nabavljaju sirovine. Treća je oznaka koja pokazuje da su pelene dermatološki testirane i da imaju minimalan utjecaj na osjetljivu kožu bebe.  

Kako bi dječje pelene nosile prestižni ekološki certifikat, poput Nordijskog labuda, cijeli proces proizvodnje i distribucije podvrgnut je strogim kontrolama. Uzima se u obzir koliku prijetnju za okoliš proizvod ili ustanova čine, hoće li prilagodba proizvodnje ili rada napraviti značajnu razliku u ekološkom učinku na okoliš, jesu li i u kojoj mjeri korištene kemikalije u proizvodnji, kolika je potrošnja energije za proizvodnju i zbrinjavanje otpada, kvaliteta i funkcionalnost proizvoda i niz drugih faktora.

Rigorozna testiranja i studije tu ne završavaju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svake godine kriteriji se postrožuju sukladno napretku tehnologije i novim saznanjima o učincima određenih sastojaka na okoliš i zdravlje ljudi, pa se certifikati moraju obnavljati minimalno svake tri godine.

Tokom istraživanja o ekološkim certifikatima saznali smo da su Bambo Nature ekološke pelene iz SimBexa jedne od rijetkih koje nose sva tri navedena certifikata i jasno naznačenim sastavom na svakom pakiranju.

Zahvaljujući pozitivnoj promjeni u zahtjevima potrošača, ekološke pelene dostupne su na policama boljih ljekarni i specijaliziranih trgovina poput Sanitetske kuće SimBex, a mnoge web shop trgovine ih također imaju u ponudi.
Cijenom se ne razlikuju puno od klasičnih jednokratnih pelena, paket od 60 komada pelena ima cijenu oko120 kuna, ovisno o prodajnom mjestu. Uzmemo li u obzir koristi za zdravlje i za okoliš, cijena je u rangu standardnih jednokratnih pelena.

Kako prepoznati ekološki proizvod? Na pakiranju svakog proizvoda potražite prepoznatljivi simbole:

O održivom načinu života redovito čitajte na Green Livingu.          

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada