Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
103 komentara

Ovo je divota koju astronauti vide svaki dan s prozora ISS-a

Imate li u blizini Ultra HD televizor, ovu snimku svakako pogledajte na njemu i uživajte u prekrasnim prizorima našeg planeta kakve mogu uživo vidjeti samo astronauti s ISS-a

Foto: NASA
103 komentara

Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji imaju rijetku čast da uživaju najboljem pogledu na naš planet. Gotovo svakog dana objavljuju fotografije koje nas fasciniraju nevjerojatnom perspektivom i pokazuju planet na kojem se ne vide granice i sukobi. Jedan od njih je i Jeff Williams koji je ranije ove godine svojom kamerom snimao Ultra HD video planeta, a NASA je sada objavila snimku koja će vam u trenutku popraviti cijeli dan. Kroz video možete čuti i Williamsa koji govori o tome kakav je osjećaj gledati na naš planet i kako ga i dalje ovakvi prizori mogu oduševiti. 

No, Williams je progovorio i o tome koliko je važno podijeliti ovakav jedinstveni pogled s drugima. 

- Kad završite s misijom i vratite se na Zemlju, sjećanja brzo izblijede - rekao je Williams i dodao da ovakvim snimkama mogu prenijeti svoje iskustvo na globalnu razinu i možda biti zahvalniji za stvari koje su jedinstvene za naš planet.

Tko zna, možda ćemo i mi obični smrtnici za naših života moći uživati u ovakvom pogledu na naš krhki planet. Ali vjerojatno će nam za to trebati jako puno sreće i rada brojnih kompanija, poput Muskovog SpaceX-a.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message