Tech

Komentari 34

Ovo je previše: Jezivi bezglavi roboti postali su još strašniji...

Ovo je previše: Jezivi bezglavi roboti postali su još strašniji...

Atlas je humanoidni robot koji sada bez ikakvih kabela može sam otići na trčanje, a SpotMini je naučio kao pravi pas snalaziti se u prostoru

Nakon što nam je Google ovaj tjedan pokazao da njihovu umjetnu inteligenciju ne možemo u razgovoru razlikovati od običnog čovjeka, američki Boston Dynamics objavio je dvije snimke svojih robota i trikova koje su naučili. Dovoljno napredne robotike da se uplaše oni koji strahuju od Skyneta i sličnih scenarija.  

Atlas je njihov humanoidni robot koji se nedavno pohvalio kako zna napraviti salto unatrag, a sada su ga bez sigurnosnih kabela poslali na jutarnje trčanje. Impresivna snimka je novi dokaz njegovih vještina, pa tako uz trčanje može preskakati i prepreke. Boston Dynamics ovime još jasnije dokazuje koliko su daleko napredovali dvonožni roboti proteklih godina.

Osim Atlasa, Boston Dynamics je pokazao i kako se njihov robotski pas SpotMini sada zna snalaziti. Prvo su ga vodili kroz zatvorene prostore svojih laboratorija, kako bi izgradio mapu pomoću svojih kamera, a potom su ga pustili u šetnju. Koristeći te podatke, SpotMini se zna sam orijentirati. Osim što zna otvoriti vrata, snimka pokazuje i da mu stepenice nisu nikakav problem.