Obavijesti

Tech

Komentari 0

Pametna šalica kave: Isprobali smo De'Longhi Dinamica Plus

Pametna šalica kave: Isprobali smo De'Longhi Dinamica Plus
4

Automatski aparat za kavu pun je naprednih funkcija i postavki kako bi ritual ispijanja kave potpuno prilagodili sebi, pa tako ima i aplikaciju preko koje možete pripremati kavu iz kreveta, ali i isprobavati razne recepte

VIDEO

Miris svježe mljevene kave s punim pravom spada među brojne top 10 liste mirisa, zajedno sa svježim zrakom, vanilijom, pokošenom travom..., a kad kavu možeš napraviti iz kreveta, to je kombinacija za odličan početak dana. To je ukratko i najbolji dio onog što može De'Longhi Dinamica Plus, koji smo testirali nekoliko dana.

Aparati za kavu, a osobito automatski mogu biti prilično skupi uređaji, pa tako i Dinamica Plus spada među skuplje, ali listom opcija i kavama koje nudi želi opravdati tu cijenu. Pa tako ima i automatsku pjenjaču i unaprijed definiranu listu 12 različitih napitaka, a preko povezane aplikacije svaki napitak možete sami prilagoditi svojim željama.

Dinamica je jednostavno dizajniran uređaj, a testni model bio je u sivoj varijanti s dovoljno velikim ekranom osjetljivim na dodir i jasnim kontrolama. Svidjelo mi se što je aparat relativno uzak pa se može smjestiti u većini kuhinja, a zahvaljujući linijama neće se previše isticati. No trebate računati da je dubok 43 cm kad ga smještate na element.

Na gornjem dijelu je prostor za kavu u zrnu, poklopac se lagano podiže i samo istresete kavu koja se slijeva prema mlincu. Ako želite, tu je i posebni utor u koji možete ubaciti mljevenu kavu sa žličicom koja dolazi uz aparat, no ja sam tijekom korištenja koristio samo kavu u zrnu. Na ovom gornjem dijelu uređaja je još i kotačić preko kojeg možete regulirati mlinac.

Ispod ekrane je klizni mehanizam pod koji možete smjestiti dvije šalice za espresso ili veću šalicu za kavu. Dobro dizajnersko rješenje je što je klizni spremnik za vodu na bočnoj strani, pa ne treba micati aparat kako bi došli do spremnika koji na nekim uređajima zna biti sa stražnje strane.

Nakon sastavljanja i prvog čišćenja i ispiranja cijelog sustava, treba istaknuti da uz aparat dolazi i filter koji možete smjestiti u spremnik kako bi omekšali vodu i pobrinuli se da kamenac ne začepi aparat prije vremena. A ono na što trebate računati je i da se aparat kod paljenja filtrira, a filtrira se i pjenjača za mlijeko pa nije zgorega ostavljati neku šalicu ispod cjevčica. Ili puno češće prazniti spremnik u koji se cijedi voda.

Espresso ili cappuccino bili su najčešći odabir tijekom korištenja i kava je bila fantastična, ali još bolje, uvijek jednako dobro pripremljena. Jedan dodir i to je to. Naravno, ulaskom u postavke, možete se igrati jačinom kave i količinom vode i postavljanjem profila kako bi našli idealnu kombinaciju napitka. Za cappuccino i ostale napitke koji koriste mlijeko, pjenjača također ima kotačić na kojem možete regulirati količinu toplog zapjenjenog mlijeka.

Kako se radi o automatskom aparatu, do punog smisla dolazi kad se iskoriste i pametne funkcionalnosti, a tu vam treba De'Longhi Coffee Link aplikacija koju možete koristiti na Android i iOS uređajima. Nakon jednostavnog uparivanja kroz postavke na ekranu možete provjeriti stanje uređaja, tu je priručnik, ali i cijela lista napitaka koje možete aktivirati iz kreveta. 

Tu je ključno naravno da ste se sjetili postaviti šalicu, ali i ostaviti uređaj u standby režimu i pripremili mlijeko u spremniku.

Odlična stvar kod aplikacije je što i u njoj jednostavno možete promijeniti količinu kave u šalici, ali i intenzitet te količinu mlijeka. Sama aplikacija nudi i recepte za cijeli niz drugih napitaka i koktela na bazi kave. Sama aplikacija je jednostavna, ali nije toliko brza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno