Obavijesti

Tech

Komentari 0

Pametni gradovi – digitalne tehnologije za budućnost stanovanja

Pametni gradovi – digitalne tehnologije za budućnost stanovanja
1

Inovativna dostignuća nezaobilazni su dio našeg privatnog života, a budućnost donosi sjajna rješenja za olakšanje svakodnevice u kojoj će umjetna inteligencija preuzeti funkcije zbog kojih će nam život izgledati bolje i kvalitetnije

VIDEO

Tehnologija se pokazala kao ključ napretka društva, stoga velike kompanije širom svijeta rade intenzivno na razvoju digitalnih formata prilagođenih korisnicima u svim segmentima života. Mobilne mreže i pristup internetu danas su gotovo standard u cijelom svijetu, a razne aplikacije i pametna rješenja omogućavaju brzu uslugu u brojnim sektorima.

Pogledajte program Digital Takeover-a ovdje.

Život u urbanoj sredini uz sve prednosti koje nudi tehnologija

Jedno od najintenzivnijih područja razvoja digitalnih inovacija su gradovi, a među najvažnije suvremene trendove ubraja se pametno planiranje svakodnevnih života u istima. Radi se o urbanim centrima kojima je svrha pomoću različitih međusobno operabilnih sustava uspješno se nositi s izazovima 21. stoljeća. Pametno uspostavljene mreže gradskog prometa, optimirana odvodnja i zbrinjavanje otpada kao i učinkovito upravljanje građevinama, opskrba energijom i energetska održivost, mobilnost i dostupnost usluga - sve to zajedno čini digitalizirano i interaktivno upravljanje gradom u kojem je cilj učinkovitija, održivija i ugodnija urbana sredina. Pametni gradovi su svjetski trend, a njihov razvoj budućnost stanovanja.

Saznajte kako će izgledati vaša svakodnevica

Na unapređenju digitalnog okruženja te stvaranju novih tehnologija rade brojni svjetski stručnjaci, a jedan od njih je i Michael Frank, viši potpredsjednik za Smart City u Deutsche Telekomu. Frank je od lipnja 2020. na čelu tima koji pronalazi rješenja za pametne gradove unutar tvrtke Deutsche Telekom gdje nadgleda projekte „s kraja na kraj” (end-to-end). Frank radi u sjedištu te velike kompanije u Bonnu u Uredu za korporativne poslove gdje je zadužen za usklađivanje i izvršavanje plana transformacije Deutsche Telekoma, a svoje bogato iskustvo iz sfere digitalnih tehnologija podijelit će sa sudionicima Digital Takeovera 2020 u stručnom predavanju pod nazivom 'We will not stop'.

Franck će u svom predavanju govoriti o načinima kako u Deutsche Telekomu stvaraju svijet boljih mogućnosti te pokazati da upravo Smart City rješenja najbolje odgovaraju na pitanje kako sve tehnologija zaista služi čovječanstvu i čini živote kvalitetnijima. Također, Franck će nagovijestiti i o najnovijim trendovima u ovom području, a koji nas čekaju u bliskoj budućnosti.

Michael Frank počeo je raditi u grupi Deutsche Telekom 2004., a od 2013. unutar kompanije radio je na više rukovoditeljskih pozicija. Bio je zadužen za međunarodne podružnice Magyar Telekoma i upravljao strategijom grupe Magyar Telekom. Na kasnijoj poziciji u Magyar Telekomu bio je odgovoran za ključne strateške projekte u području uvođenja širokopojasne mreže koja se financira sredstvima EU-a i poslovnog razvoja za Smart City / IKT.

Nemojte nikako propustiti ovo inspirativno predavanje, a kad možete saznati koje vas sve inovacije čekaju u budućnosti pogledajte u programu ovdje.

Zbog epidemiološke situacije i brige za zdravlje svih sudionika, Digital Takeover 2020 odvijat će se od 7. do 11. rujna online, a za sve naše čitatelje osigurali smo besplatne ulaznice koje možete preuzeti na Digital Takeover stranici ili putem Entrio sustava.

U pet dana summita donosimo vam preko 24 sata programa u kojem sudjeluju stručnjaci i inovatori iz svijeta biznisa, marketinga, inovacija, blockchain tehnologije, fintecha, retaila, medicine, medija i drugih industrija.

Svi koji preuzmu ulaznicu moći će svaki dan uživati u live streamu, a dodatno je Digital Takeover 2020 upotpunjen i bogatom videotekom gdje se na zahtjev može pogledati dopunski sadržaj programa summita.

Preuzmite svoju besplatnu ulaznicu – digitaltakeover.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu