Obavijesti

Tech

Komentari 3

Počinju upisi za edukaciju o principima zelene gradnje

Počinju upisi za edukaciju o principima zelene gradnje
1

Upisi za generaciju 2012/2013. za „Green Building Professional“ su u tijeku i mogući su putem web stranica: www.gbccroatia.org i www.hka.hr

VIDEO

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj, nakon uspješno okončane prve generacije, nastavlja s edukacijskim programom „Green Building Professional“ kojemu je cilj podizanje naraštaja multidisciplinarnih stručnjaka u području zelene gradnje, njezinog projektiranja, izvođenja i financiranja i upravljanja zelenim projektima.

Edukacijski programi

Ovaj edukacijski program namijenjen je svima onima koji imaju za cilj biti usklađeni s najnovijim trendovima u zelenoj gradnji te korištenju i održavanju prostora bez obzira na to u kojoj branši rade i da li se njihova pozicija danas odnosi na stručni profil poput arhitekta ili inženjera, poziciju voditelja ureda ili tehničkog održavanja, ili  investitora, vlasnika,  developera nekretninskih projekata. Ovaj cjelogodišnji edukacijski program sastoji se od 8 obaveznih i 4 izborna modula. Predavanja se temelje na internacionalnim i domaćim iskustvima vezanim uz zelenu gradnju i održivi razvoj, na engleskom i hrvatskom jeziku, uz domaće i strane stručnjake. Slijedeći modul je: „Odabir održive lokacije i upravljanje istom“, 14. prosinca od 9,00 – 17,00 sati i održava se u hotelu Esplanade.

Za dobivanje certifikata „Green Building Professional“ polaznici će morati proći 8 obaveznih i 2 izborna modula te položiti završni ispit po završetku programa. Tijekom mjeseca studenoga održana su 2 modula: „Financijski aspekti zelenih zgrada, financiranje zelene gradnje, fondovi i poticaji (nacionalni i međunarodni)“  i „Dizajn rasvjete i inteligentne zgrade“, a do kraja ove godine, točnije, 14. prosinca realizirat će se i treći modul „Odabir i upravljanje održivom lokacijom“.

Ostali moduli u sklopu „Green Building Professional“ cjelogodišnjeg edukacijskog programa tijekom 2013. godine su: Principi planiranja, projektiranja i gradnje zelenih građevina, Ovojnica zelene zgrade (krov i fasada), Održivi materijali i resursi, Pravni aspekti – EU standardi, nacionalna zakonska regulativa i certifikati zelene gradnje (LEED, BREEAM, DGNB), Energetsko certificiranje zgrada i gotovo nulenergetske zgrade, Efikasno upravljanje vodnim resursima, Upravljanje projektima zelene gradnje, Održiva vanjska i krajobrazna arhitektura, te Kreiranje i upravljanje zelenijim radnim i životnim prostorima. Obzirom da se ostali moduli odvijaju tijekom 2013. godine, i da je sve propušteno moguće nadoknaditi i u generaciji 2013/2014., i dalje se primaju prijave za upis u 2. generaciju.

Cijena cjelogodišnje edukacije za članove strukovnih komora iznosi 7.500 kn + pdv,  a prijave su moguće putem ovog obrasca i dostavljaju se na e-mail:info@gbccroatia.org.

Stručna podrška i priznanje

„Green Building Professional“ provodi se u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj uz stručnu podršku Europske mreže Savjeta za zelenu gradnju, a rad 2. generacije podržali su: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Grad Zagreb i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije, Gradska Skupština grada Zagreba, Delegacija Europske unije u Hrvatskoj, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska udruga poslodavaca, te više medija u Hrvatskoj..

Hrvatska komora arhitekata prepoznala je „Green Building Professional“ edukacijski program kao vrijedan izvor informacija i znanja o svim aspektima zelene gradnje te svoju podršku iskazala dodjelom ukupno 30 bodova prema programu Stalnog stručnog usavršavanja, za polaznike cjelogodišnjeg edukacijskog programa – članove svih strukovnih komora! SSU bodove moći će realizirati polaznici koji prema GBPro edukacijskom programu odslušaju ukupno 10 od postojećih 8 edukativnih modula tijekom generacije 2012/2013 (8 obveznih i 2 izborna modula).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.
Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.