Obavijesti

Tech

Komentari 21

Polarni medo htio je da i njega snime Street View kamerom

Polarni medo htio je da i njega snime Street View kamerom
9

Vozilo organizacije koja se bavi očuvanjem polarnih medvjeda Google je opremio kamerom kojom su omogućili svima da vide fascinantne prizore polarnih medvjeda

VIDEO

Google je u četvrtak golemoj bazi Street View lokacija koje možemo virtualno posjetiti dodao i fascinantne snimke Arktičke tundre i polarnih medvjeda koji su tamo nastanjeni, a pritom su otkrili i bliske susrete koje su njihovi radnici imali s ovim ugroženim životinjama. 

Iako inače na snimanje prirodnih ljepota šalju ljude koji nose ruksak s kamerom koja snima u svim smjerovima, svjesni opasnosti ove životinje, sada su tu istu kameru montirali na terensko vozilo za polarne uvjete. Fantastične prizore medvjeda koji se približio znanstvenicima snimili su u kanadskom Churchillu.

Kako bi to uspjeli surađivali su s Kristom Wright, direktoricom organizacije Polar Bears International, koja se bavi očuvanjem polarnih medvjeda u prirodnom staništu. Kamion je bila jedina opcija da snime medvjede. 

- Polarni medvjedi su jedna od najveličanstvenijih vrsta na svijetu, a svake godine prijeđu stotine kilometara kroz tundru i Arktičko more u potrazi za hranom i parom - napisala je i dodala da zahvaljujući Street View kamerama mogu podijeliti dio njihovog intimnog života medvjeda iz njihovog prirodnog okruženja. 

Snimke su prikupljali tijekom listopada i studenog dok su polarni medvjedi čekali da se more zaledi. Organizacija na ovom području radi više od 20 godina, a Wright navodi da su iz prve ruke vidjeli koliko velik utjecaj ima rast temperatura na životno okruženje polarnih medvjeda. Nadaju se da će im ovakve snimke Googleovih kamera pomoći u prepoznavanju promjena. S Googleom su surađivali i na sustavu za praćenje medvjeda, koji koristi Google Maps API. 

Na Googleu možete vidjeti i detaljniju priču iz glavnog grada polarnih medvjeda.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način