Tech

Komentari 12

Policajci zaustavili auto zbog prekršaja pa se zbunili: 'Unutra nema nikoga, to nije normalno'

Policajci zaustavili auto zbog prekršaja pa se zbunili: 'Unutra nema nikoga, to nije normalno'

Policajci iz San Francisca nedavno su se suočili s problemom bez presedana, zaustavili su automobil koji je vozio prometnicom usred noći s ugašenim farovima pa ustanovili da u njemu nema ni vozača ni putnika

Policajci iz San Francisca nedavno su se suočili s problemom bez presedana, zaustavili su automobil koji je vozio prometnicom usred noći s ugašenim farovima, no uskoro su ustanovili da u njemu nema ni vozača ni putnika.

Ispostavilo se da je riječ o samovozećem električnom automobilu, a neobičan događaj mobitelom je snimio slučajni prolaznik te je snimku objavio na društvenim mrežama.

Na njoj se vidi kako zbunjeni policajci kruže oko vozila i nekoliko minuta vire kroz prozor, a jedan od njih iznenađeno primjećuje da "u automobilu nema nikoga".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vlasnik tvrtke Cruise, koja posjeduje samovozeće automobile, na Twitteru je pojasnio što se dogodilo.

Kazao je da je automobil "registrirao policijsko vozilo, a potom se zaustavio na najbližem ugibalištu, kako je i predviđeno, da ne bi ometao promet. Policajac je kontaktirao Cruiseovo osoblje, no nije bilo odgovora."

- U njemu nema nikoga, ovo nije normalno - čuje se glas policajca, koji zaviruje u parkirano vozilo.

Iz tvrtke Cruise su objasnili da su farovi automobila bili ugašeni zbog ljudske pogreške.

Tvrtka je osnovana 2013., a automobili posjeduju softver koji im omogućuje potpuno autonomnu vožnju.

Američki proizvođač General Motors ima većinu dionica u tvrtki, čija je vrijednost veća od 30 milijardi dolara zahvaljujući ulaganjima kompanija poput Microsofta, Honde i Walmarta.

Od veljače Cruise pojedincima pruža mogućnost rezervacije besplatnih vožnji ulicama San Francisca automobilima bez vozača.

Stanovnici toga kalifornijskog grada nerijetko na ulicama mogu vidjeti i robotaksije tvrtke Wayma u vlasništvu Googlea.