Obavijesti

Tech

Komentari 57

Političari živnuli na internetu: Nakon izbora 'sve po starom'?

Političari živnuli na internetu: Nakon izbora 'sve po starom'?
3

I dok bi bilo razumno očekivati da političari koriste Facebook i Twitter profile i dok ne traje kampanja, jer tamo su ljudi, teško je za očekivati da će to ostati tako

VIDEO

Kako se bliži datum izbora, naši su političari i njihove stranke živnuli i na društvenim mrežama na kojima su posljednji put ovako aktivni bili na posljednjim izborima. Naravno, ovdje su glasači pa bi bio red i da se oni oglase i pokažu aktivnost, koliko god im se to možda i ne da.

Nedavno istraživanje agencije Quadrans pokazalo je da su tijekom rujna najaktivniji na društvenim mrežama bili SDP, Živi zid, Most pa tek HDZ, iako pogled na brojeve fanova na Facebooku to ne bi sugerirao. Naime, upravo je Facebook mreža broj 1 što se tiče aktivnosti naših političara i tamo ih najviše ima otvorene službene stranice.

Najviše fanova među političarima ima bivši predsjednik Ivo Josipović, no njegova Naprijed Hrvatska na Facebooku je tek na 1400 fanova. Bez obzira na to, o Josipoviću i njegovoj opciji puno se priča upravo zahvaljujući spotu za koji kažu da je 'najjeftiniji u kampanji', ali je i iznimno popularan na društvenim mrežama. Taj je spot ubrzo nakon objave dobio i niz parodija, pa smo nakon Čavoglava dobili verziju u kojoj su spojeni Josipović i Prodigy, a kreativni su autori Josipovića pretvorili i u Dartha Vadera.

VIDEO

Nakon objave HDZ-ova gospodarskog programa, brzo su ga komentirali mnogi političari s druge strane, a među njima je bio i HNS-ov Goran Beus Richembergh koji je na svom Facebooku iznio kako on vidi program.

PIXSELL

Više aktivnosti ima i na profilu Zorana Milanovića, koji je nakon što su to objavili na SDP-ovoj stranici , i preko svog Facebooka izazivao Tomislava Karamarka na sučeljavanje . Ovaj je pak imao velik gaf s brisanjem fotografije s košarkašima nakon što su počeli gubiti utakmicu protiv Češke, da bi nakon kritika objavio novu fotografiju u kojoj je napisao "Tko ne zna prihvatiti poraz, pobjedu nije niti zaslužio." U međuvremenu je Karamarko i odbio sučeljavanje, rekavši da on nije zabavljač javnosti , ali je stigao otvoriti profil na Instagramu .

Tomislav Karamarko/Instagram

Dok bi očekivali rasprave oko poreza, izbjegličke krize, Jasena Mesića (HDZ) i Gordana Marasa (SDP) na Facebooku je uspjela posvađati serija Igra prijestolja .

Na Twitteru su puno slobodniji

Što se Twittera tiče, stranke i političari tamo su puno manje prisutni, ali je i način komunikacije slobodniji, a uz Mariju Lugarić i Jadranku Kosor, nedavno se snažno aktivirala i HNS-ova ministrica Anka Mrak Taritaš. Ona je pažnju mnogih, ali i brojne pratitelje prikupila tvitom u kojim je komentirala odbijanje jamčevine Ivi Sanaderu . Nastavila je i spuštanjem predsjednici Kitarović oko njezinog Facebook statusa. Poručila joj je da se može biti ironičan na temu Suićeve kuće ili Vlaka u snijegu, ali ne i na temu ustavnih ovlasti. Pogotovo onih koje nemaš . Da bi dodatno začinila stvar, ironično je dodala 'P. S. Da ne bi bilo nesporazuma, ovo je službeno. '

Bivša premijerka Jadranka Kosor svoj Twitter profil koristi kako bi komentirala poteze političkih protivnika, ali i negodovala što ona nije dovoljno zastupljena.

Na Twitteru je prilično aktivna i Ruža Tomašić koja pak uz svoje postove koristi i hashtag # Spremni .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji