Obavijesti

Tech

Komentari 96

"Porculanski" Bugatti vrijedan 14,6 milijuna kn juri 407 km/h

"Porculanski" Bugatti vrijedan 14,6 milijuna kn juri 407 km/h
4

Jedinstveni auto od čak 1000 konjskih snaga nastao je u suradnji s tvrtkom koja izrađuje čajnike, a sada je prvi put viđen u Europi. Obožavatelji su nahrlili u Pariz

VIDEO

Čovjek stvarno treba imati čelične živce da bi vozio "porculanski" super-auto vrijedan 1,6 milijuna funti (14,6 milijuna kuna) vrlo prometnim ulicama Pariza, a kamoli da bi ga bočno parkirao u gužvi. Bezobrazno bogati vlasnik ovog zapanjujućeg Bugatti Veyrona L'Or Blanc (u prijevodu bijelo zlato) zasigurno je odahnuo nakon što je siguran došao pred hotel. 

Jedinstveni automobil od čak 1000 konjskih snaga nastao je u suradnji s njemačkom tvrtkom koja inače izrađuje čajnike, a sada je prvi put viđen u Europi. Nakon što su "iscurile" glasine da se nalazi u Parizu, obožavatelji iz Engleske, Francuske, Nizozemske i Njemačke nahrlili su ispred hotela Plaza Athenee, gdje je bio parkiran ovaj ljepotan, piše Daily Mail.

- Čuo sam glasine da je jedinstveni Veyron viđen u Parizu i jednostavno nisam mogao propustiti priliku da ga ne vidim - rekao je 24-godišnji Tim Burton koji je u francusku prijestolnicu doputovao iz Londona.

Specijalno izdanje L'or Blanc nastalo je u suradnji s njemačkim proizvođačem porculanskog posuđa Königliche Porzellan-Manufaktur (KPM) iz Berlina, kojeg je još 1763. osnovao pruski kralj Fridrik II Veliki. Svaki primjerak koji izađe iz njihove radionice pravo je umjetničko djelo, baš kao i unikatni Veyron L'Or Blanc.

Njegova ručno oslikana bijelo-plava karoserija odaje dojam kao da je cijela o porculana jer je upotpunjena atraktivnim premazom koji daje efekt odraza svjetlosti. Najfinija vrsta keramike upotrebljena je za izradu oznaka na kotačima i logotipa na stražnjem dijelu automobila, te za izradu poklopca rezervoara i spremnika ulja.

Sve ostalo isto je kao i na ediciji Grand Sport iz 2008., uključujući i titulu najbržeg serijskog automobila na svijetu. Veyron pokreće Volkswagenov motor od 16 cilindara, 64 ventila i 1000 konjskih snaga. S tvrdim krovom je brzina 407 km/h, bez krova je ograničena na 360 km/h, dok je s mekim krovom ograničena na samo 130 km/h. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...