Tech

Komentari 0

Porsche Digital Croatia već u prvoj godini u Top 3 poslodavca

Porsche Digital Croatia već u prvoj godini u Top 3 poslodavca

Porsche Digital Croatia osnovali su Porsche Digital i hrvatski Infinum, a u prvoj godini ova je kompanija narasla sa 7 na 40 stručnjaka. No u sljedećih godinu dana planiraju zaposliti još 50 ljudi

Samo godinu dana od osnivanja, Porsche Digital Croatia proglašen je u top 3 Najbolja poslodavca u 2021. godini. Kompanija je zauzela drugo mjesto u kategoriji malih tvrtki, a od svih tvrtki koje su prvi puta sudjelovale u istraživanju, Porsche Digital Croatia ostvario je najbolji rezultat i dobio Best new entry priznanje.

Nagrade dodjeljuje portal Moj posao, temeljem ocjene zadovoljstva zaposlenika koji anonimno pristupaju istraživanju.

Porsche Digital Croatia u rujnu 2020. godine osnovali su Infinum, hrvatska tvrtka za razvoj i dizajn digitalnih proizvoda, te digitalna podružnica njemačkog proizvođača sportskih automobila, Porsche Digital. U prvoj godini narasli su sa sedam zaposlenika na više od 40 stručnjaka koji iz Hrvatske rade na globalnim projektima za Porsche.

Tim u Porsche Digital Croatia čine stručnjaci za dizajn i razvoj softvera, obradu podataka, umjetnu inteligenciju i strojno učenje, a u zagrebačkom razvojnom centru rade na digitalnim proizvodima koji su orijentirani na unaprjeđenje procesa unutar Porschea i poboljšanje korisničkog iskustva.

- Unutar godinu dana uspjeli smo osnovati više timova koji svojim znanjem i vještinama doprinose vrijednostima koje Porsche daje svojim korisnicima. Tako tim iz PD Croatia analizira i obrađuje podatke iz Porsche vozila s ciljem dobivanja vrijednih saznanja koja će pomoći u unaprijeđenju vozačkog iskustva, optimizaciji sustava, ali i donošenju strateških odluka. Drugi zanimljivi projekti su mobilna aplikacija My Porsche koja kupcima omogućava praćenje raznih karakteristika automobila, poput potrošnje ili punjenja, te online platforma za kratkoročni i dugoročni najam Porsche automobila. Radimo u multidisciplinarnim timovima jer mješoviti timovi vode do inovacija, novih ideja i boljeg razumijevanja tržišta. Već u prvih godinu dana zagrebački ured dao je značajan doprinos Porsche ekosustavu, a u budućnosti nas čekaju novi projekti, zbog čega aktivno tražimo buduće kolege koji bi se pridružili timu - komentirao je Ivan Bello, Head of Service Delivery, najavljujući kako PD Croatia u narednih godinu dana namjerava proširiti tim za još 50-ak stručnjaka.