Obavijesti

Tech

Komentari 9

Predstavljen fascinantni Lexus NX druge generacije, donosi novi izgled i plug-in hibrid

Predstavljen fascinantni Lexus NX druge generacije, donosi novi izgled i plug-in hibrid
17

Lexus ima promijenjen izgled te nudi mnogo nove tehnologije. Između ostalog tu je i prvi plug-in hibridni pogon ikada ugrađen u jedan model Lexusa. U Hrvatsku stiže krajem godine...

VIDEO

S drugom generacijom SUV-a NX Lexus otvara novo poglavlje svoje povijesti. Izgled auta ostaje prepoznatljiv, pogotovo sprijeda, a dio o otvaranju novog poglavlja tiče se prvenstveno tehnologije. Ovo je pri model Lexusa koji će nuditi plug-in hibridnu verziju. naravno, kao i do sada nuditi će se i benzinska te klasična hibridna verzija. 

U Lexusu su mnogo pažnje posvetili i dinamici vožnje koja bi kod novog modela trebala biti drugačija, više sportska, a druge novosti koje donosi "novo poglavlje" su multimedija i konektivnost nove generacije te nove sigurnosne tehnologije. 

Lexus NX je najuspješniji SUV ove marke u Europi posljednjih godina, tako da su pred novim modelom teški zadaci. Novi NX je blago narastao. Duži je 2 cm, širi isto toliko, a viši 5 mm od prethodnika. U dužinu sad mjeri 466 cm, a u širinu 187 cm. Povećani međuosovinski razmak (3 cm) znači i više mjesta u kabini.  

Osim više mjesta u unutrašnjosti auto donosi i prerađenu infotainment tehnologiju. NX serijski dolazi uz dodirni zaslon dijagonale 9,8 inča, a ogromni 14-inčni zaslon sa slika je dio dodatne opreme. Ispred vozača se nalaze kombinirani instrumenti s digitalnim zaslonom od 7", a u ponudi je i veliki Head-up zaslon na vjetrobranu. Popis raspoložive luksuzne opreme sad je bogatiji. 

Lexus NX će se u novoj generaciji nuditi kao benzinac, hibridna i plug-in hibridna verzija. Dak se klasični benzinski NX (205 KS), kao i do sada, vjerojatno neće nuditi u Hrvatskoj, sigurno je da će ponudu obogatiti novi plug-in hibrid. Plug in varijanta nazvana NX450h, koristi 2,5-litreni benzinski motor, a sustav razvija čak 306 KS. Ubrzanje do 100 km/h traje šest sekundi, a doseg na struju iznosi 63 kilometara. Klasični hibridni NX 350h ima 242 KS, do 100 km/h ubrzava za 7,7 sekundi i nudi se u verzijama s prednjim pogonom i s pogonom na sve kotače. 

Novi NX kao dodatne novosti donosi adaptivni ovjes i takozvani Safety System+ 3.0. U njega se zapravo ubrajaju brojni sustavi za pomoć u vožnji koji automatski koće ili upravljaju u slučaju nužde. Novi NX bi na naše tržište trebao stići krajem godine, a cijene se još ne znaju. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu