Obavijesti

Tech

Komentari 0

Premium izgled i jaka baterija aduti su Watch GT 2 Pro sata

Premium izgled i jaka baterija aduti su Watch GT 2 Pro sata
6

Huawei je zadržao sve dobro sa Watch GT 2 sata i upakirao to u puno kvalitetnije kućište od titanija i keramike uz nekoliko novih funkcija. Tu je i dalje glavna prednost baterija koja može izdržati skoro dva tjedna

VIDEO

Huawei je u posljednjih nekoliko godina izbacio cijeli niz pametnih satova kojima je jedan od glavnih aduta bila iznimno moćna baterija. Najnovijim model Watch GT 2 Pro zadržao je sve ono što je dobro kod prethodnika, ali  ovo je Huaweijev najkvalitetniji sat dosad. Kako bi opravdali oznaku Pro u imenu, Huawei je odlučio poraditi na materijalima pa ovaj sat na prvu djeluje puno ozbiljnije. 

I dalje je ovo uređaj fokusiran na sportaše, pa su sada i dodali cijeli niz aktivnosti, među kojima je i golf. Da bi izradili premium kućište prikladno Pro oznaci sata, Huawei je koristio titanij, a na poleđini je keramika, dok ekran štiti safirno staklo. Za razliku od GT 2, staklo je sada ravno s jedva primjetnim zaobljenim rubom i cijeli sat izgleda prilično klasično. Isto safirno staklo štiti i senzor otkucaja srca, što bi mu trebalo omogućiti veću preciznost.

Dizajnerske promjene rezultirale su milimetarskim rastom dimenzija u svim smjerovima, a i sat je teži 9 grama. U praksi se ta promjena praktično ni ne primijeti, a sat je udoban na ruci i nakon cijelog dana nošenja. Nema tu nekog osjećaja težine pa da morate skinuti sat s ruke da bi se odmorili. Testni primjerak imao je sivi kožni remen, a nudi se i sa silikonskim remenom.

Što se samog ekrana tiče, tu nije bilo promjene u veličini. Dolazi s 1,39-inčnim ekranom (454 x 454 piksela), ali za razliku od OLED ekrana na prethodniku, sada ima AMOLED ekran. U praksi možete računati na odličan prikaz slike u praktično svakoj situaciji zahvaljujući automatskoj prilagodbi svjetline.

Sat i dalje ima Kirin A1 čip koji ga pogoni te 32 MB RAM-a i 4 GB interne memorije i uglavnom iste aplikacije kao i prethodnik. Nema tu dodavanja i spajanja vanjskih aplikacija i servisa. GT 2 Pro je i dalje sat koji se upali, spoji s telefonom i koristi. Lista 'skinova' još je dulja, a među aplikacijama koje možete kroz dodati satu kroz Huawei Health aplikaciju nekoliko je jednostavnih igara i aplikacija za fokusiranje. Same aplikacije koje dolaze sa satom vizualno su dorađene, pa prikazuju dodatne podatke, poput Mjesečevih mjena kod prognoze. Nadogradili su praćenje zdravstvenih podataka uz nadograđenu TruSeen tehnologiju koja pruža preciznija očitanja otkucaja srca. Notifikacije uredno stižu iz aplikacija koje ste odobrili, ali nećete moći odgovoriti na poruku. No, u većini situacija poslužit će da vidite morate li odmah odgovoriti. Isto tako, sat podržava glasovne pozive pa se preko njega možete javiti, što je praktično u automobilima bez Bluetootha. Preko sata možete i nazvati nekog iz popisa kontakata koje ste ubacili među favorite. Zvuk i glasnoća prilično su jasni, a i doseg Bluetootha je zadovoljavajuć pa ćete se moći javiti dok je telefon na punjaču, a vi obavljate razne stvari po cijelom stanu. Ta glasnoća pak je prilično iritantna kod raznih aktivnosti kad vam sad želi izdiktirati prolazno vrijeme. Među aplikacijama u satu je upravljanje glazbom pa tako možete puštati glazbu koju ste ubacili u sat ili upravljati glazbom s telefona, a kad je telefon na kućnoj bežičnoj mreži preko sata sam uspio upravljati i zvučnicima koji su spojeni na Wi-Fi.

Ono što je i dalje jedan od najjačih aduta ovog sata je njegova baterija. Kao i kod prethodnika, ona traje i traje i to toliko da ćete zaboraviti kad ste zadnji put punili sat. Ako imate isključen 'always-on' ekran, odnosno stalni prikaz vremena, može se postići i dva tjedna bez punjenja. Naravno, ovisno o vježbanju i slušanju glazbe. Kad uključite i stalni prikaz vremena, vijek se može prepoloviti, a meni je tijekom testa baterija izdržala do tjedan dana. Huawei je s ovim satom uveo i jednu promjenu kod punjenja. Više nema pinova koje morate pogoditi s punjačem, već je bežičan, odnosno podržava Qi standard pa možete sat puniti s bilo kojim kompatibilnim punjačem ili preko telefona koji podržava reverzibilno punjenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.