Obavijesti

Tech

Prilika života: Nagrađujemo sa 60.000 kn i putom u Istanbul

Prilika života: Nagrađujemo sa 60.000 kn i putom u Istanbul
1

Hackathon powered by VIP u organizaciji 24sata bit će 14. i 15. listopada u HUB385. One najbolje očekuje 40.000 kuna te odlazak u Istanbul, a drugoplasirane 20.000 kuna

VIDEO

Tema 24sata Hackathona je big data, tražimo multidisciplinarne timove, a  čak prva tri tima dobivaju nagrade. Prvoplasirani dobivaju 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018 godine. Radi se o summitu na kojem se okuplja 50 najboljih projekata svijeta zajedno sa najvećim investitorima. Drugoplasirani osvajaju 20.000 kn dok trećeplasirani bogati paket top gadgeta. 

Svi sudionici za vrijeme trajanja hackathona imat će mentorstvo od strane vrhunskih programera, a tu je i cuga i klopa svih 24 sata. Najbolji timovi prezentirat će svoje radove pred stručnim žirijem i imati priliku ostvariti utjecaj na moguće buduće poslodavce. 

 

Ovo nije natjecanje. Ovo je sport. Sport koji zahtijeva psihički napor, koncentraciju, i to puna 24 sata, kaže Boris Tomaš, asistent na Fakultetu organizacija i informatike u Varaždinu i operativni voditelj hackathona  kojeg u sklopu svoje konferencije i uz sponzorstvo VIP-a organiziraju 24sata.

Hackathon je međunarodno poznato i uvriježeno natjecanje informatičkih genijalaca koji rješavaju konkretan zadatak zadan od strane poduzeća. Zadatak je najčešće vezan uz poslovanje poduzeća, a rješavanje zadatka traje puna 24 sata, pa je stoga i stvoreno ime hackathon, od riječi hack i maraton. Hackathon nema nikakve veze s hakiranjem ili upadanjem u postojeće informacijske sustave sa svrhom iskorištavanja ranjivosti. Hackathon je zabavan programerski maraton i inovativna prilika za studente programere. Prilika je to i za izgradnju novih sustava, aplikacija, rješenja problema te ujedno isticanja pred budućim poslodavcima.

Prilika za budućnost

- Studenti ovdje imaju priliku usporediti se s drugim studentima. Vidjeti tko je bolji i u čemu. Ovo im može biti velika odskočna daska za budućnost. Na Hackathon dolaze najbolji od najboljih, a sigurno je da će tamo biti i raznih poslodavaca tzv. lovaca na glave, koji će gledati koga jednog dana mogu zaposliti - objašnjava Tomaš.

Upravo zbog toga 24sata žele pomoći, kako studentima tako i poslodavcima. Danas je poduzećima jako teško pronaći dobre i talentirane studente na području tehničkih znanja, a Hackathon je odlična prilika da se neki od studenata prezentiraju i pokažu u najboljem svjetlu budućim poslodavcima, a poslodavcima da zgrabe najbolje studente. Hackathon powered by VIP u organizaciji 24sata bit će 14. i 15. listopada u HUB385, a u organizaciji surađuje i Fakultet organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. Sudionici Hackathona mogu biti svi studenti tehničkih fakulteta u Hrvatskoj.

- Hackathon je težak, zaista težak. Zamislite da gledate seriju 24 sata. Hackathon je kao skladanje pjesme.

Uskladiti nekoliko faktora

Mora biti sve uštimano pa probajte biti koncentrirani i skladati cijeli dan. Ne može se olako doći na Hackathon. Mnogi se ne spreme dovoljno pa odustanu, ali mogu reći kako svi naši timovi završe svoje zadatke u 24 sata. Nikad ne odustaju. Na to trebaju biti ponosni. Nekad ne pobijede, netko napravi nešto bolje, ali svi moraju biti ponosni što su uopće uspjeli doći na Hackathon, a još ponosniji ako završe zadatak - dodaje Tomaš. Osim povezivanja s poslodavcima, natjecatelje, kaže Tomaš, očekuje i poboljšavanje znanja i vještina te pravo kreiranje timskog duha.

- Kako sam rekao, ovo je sport. Timski sport. Svi moraju djelovati i znati svoje zadatke. - zaključuje Tomaš. One najbolje očekuje 40.000 kuna te odlazak u Istanbul na World Business Angels Invest Forumu, summita na kojem će biti prezentirano 50 najvećih projekata iz cijelog svijeta i koji okuplja sve najveće investitore. Nagrada za drugoplasirane je 20.000 kuna, dok treća najbolja ekipa dobiva paket top gadgeta.

Broj sudionika je ograničen, zato se prijavite i pratite 24sata.  Partner 24sataHackathona je uz Vipnet i Reiffeisen banka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje