Obavijesti

Tech

Komentari 0

Priprema zidova za ličilačke radove je više od pola posla!

Priprema zidova za ličilačke radove je više od pola posla!
1

Priprema je pola obavljenog posla, a u slučaju ličenja, priprema zidova je i više od toga. Bez ispravne pripreme prostora i zidova, rezultati mogu biti poražavajući

VIDEO

U većini prostorija niskoenergetske kuće zidovi su spremni za soboslikarske radove. Radi nedavnog problema procurivanja ravnog krova prije završene izvedbe hidroizolacije krova, na zidovima ispod krova pojavile su se vlažne mrlje. Prije nastavka radova, ti će se zidovi morati osušiti. Za to vrijeme, u drugim prostorijama majstori počinju s pripremama zidova za ličenje. 

Priprema je pola obavljenog posla, a u slučaju ličenja, priprema zidova je i više od toga. Bez  ispravne pripreme prostora i zidova, rezultati mogu biti poražavajući. Prije nego se uopće prihvatite zidova, važno je zaštititi pod, stolariju, utičnice, prekidače i namještaj, ukoliko se on nalazi u prostoriji za vrijeme radova. Zidovi u kući Jelušića su novi i svježe gletani, tako da nije potrebno ravnanje ni brušenje. Prilikom sanacije zidova neophodno je provjeriti i sanirati sve pukotine, neravnine, rupe od čavlića, provjeriti vlažnost zida, a ukoliko postoje vlažne mrlje, prvo se mora otkriti i ukloniti izvor vlage. 

Sljedeći korak je impregnacija zidova kako bi se ujednačila upojnost podloge. Impregnacija je potrebna uvijek kada zid bojimo prvi put. Impregnacija prije prvog bojenja neophodna je bilo da se radi o podlogama vapnenih i vapneno-cementnih produžnih žbuka, gips-kartonskih ploča ili neožbukanim betonskim podlogama. 

Sve ove podloge imaju povećanu, a u pojedinim slučajevima i neujednačenu upojnost te eventualno površinski sloj prašine i slabo vezane dijelove. Visoko upojne podloge će upiti vlagu iz boje, boja se neće jednakomjerno nanositi, što će rezultirati neujednačenim nanosima boje, odnosno vidljivim potezima valjka i kista. Ukoliko je podloga vrlo glatka i slabo upojna, ili slikovito «masna», nanesena boja neće se moći zadržati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukoliko je vašim zidovima potrebna sanacija, prepustite zadatak majstorima s više iskustva. Neiskustvo vas može stajati puno vremena i novca. No ako su vaši zidovi u dobrom stanju i imate vremena biti sam svoj majstor, bojanje zidova može biti vrlo zabavan, kreativan i opuštajući zadatak. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance