Tech

Komentari 5

Prodaju luksuzne automobile, a sav novac dat će siromašnima

Na aukciji su, a između ostalih automobila u ponudi Lamborghini Murcielago Roadster, tri Porschea, nekoliko blindiranih SUV-ova, Mercedesa, Corvette, Ford Mustang...

Meksička vlada licitirat će 82 vozila koja je zaplijenila policija, a novac će investirati u najsiromašnije zajednice u državi. Za sudjelovanje na aukciji treba uplatiti simboličnu kotizaciju (oko 30 kuna), a predsjednik Andrés Manuel López Obrador rekao je kako će se aukcija održati u novootvorenom 'Institutu za vraćanje opljačkanih sredstava narodu'.

- Sve što je oduzeto kriminalcima sada će biti darovano narodu, osobito siromašnim zajednicama. Pljačkali su siromašne i davali korumpiranima. Ne više! Sve oduzeto vraćamo legitimnim vlasnicima resursa, narodu - rekao je Predsjednik. Vlada vjeruje kako se ovom aukcijom vozila može prikupiti najmanje 1,5 milijuna eura.

Nakon ove, održat će se još nekoliko sličnih aukcija. Na sljedećoj će se prodavati tri zaplijenjene kuće, vrijedne najmanje 6,5 milijuna eura, a prihod će se uplatiti u programe rehabilitacije mladih ovisnika. Na trećoj aukciji prodat će se nakit zaplijenjen organiziranim kriminalnim skupinama.

 

POGLEDAJTE Lvl8. GAMING RECENZIJU: