Obavijesti

Tech

Komentari 18

Prodali su Hondu 49 minuta nakon objave oglasa za auto

Prodali su Hondu 49 minuta nakon objave oglasa za auto
5

Ljudi najviše gledaju oglase za VW Golf, BMW serije 3, VW Passat i Renault Clio. Honda Accord prodala se ekspresno nakon objave oglasa, a vlasnik Harleyja pristao bi i na zamjenu za kuću

VIDEO

VW Golf, BMW serije 3 i Opel Astra bili su u travnju najzastupljeniji rabljeni automobili na internetskom oglasniku Njuškalo.hr.

U travnju su vlasnici automobila predali 17.000 novih oglasa, a svi oglasi u kategoriji auto-moto imali su 27 milijuna detaljnih pregleda. Najpregledavaniji modeli su bili VW Golf, BMW serija 3, VW Passat te Renault Clio, a najbrže prodani automobil bila je Honda Accord koja je novog vlasnika pronašla samo 49 minuta nakon što je oglas objavljen.

Krajem prošlog tjedna prodavalo se 807 različitih modela 66 proizvođača. Oglašeni automobili u prosjeku su bili stari 10 godina, a prešli su 155.000 kilometara. Najveću prosječnu kilometražu imali su Chryslerovi modeli: 202.000 kilometara. Na drugom mjestu bio je Rover (192.000 kilometara), a popularnije marke automobila, poput Volkswagena, Audija, Mercedes-Benza i BMW-a imale su prosječnu prijeđenu kilometražu oko 165.000 kilometara.

Najviše se oglašavaju limuzine s četiri vrata i prtljažnikom. Njih je 32 posto. Hatchback automobila, sa zakošenim stražnjim vratima, bilo je 29 posto, karavana 14, monovolumena i terenaca osam, coupea pet, a putničkih kombija i kabrioleta po dva posto.

Sad je sezona za vožnju automobila kojima se može sklopiti krov, no to teško nekome izvan Kalifornije ili Floride može biti jedini automobil, a malo Hrvata može si priuštiti dva ili tri.

Posebno zato što su kabrioleti u pravilu skuplji od automobila s krovom i našem prosječnom čovjeku uglavnom su nedostupni.

Najzastupljeniji modeli kabrioleta na Njuškalu prošlog tjedna bili su su Smart ForTwo cabrio, Renault Mégane cabriolet te BMW serije 3 cabriolet. Među 10 su još Mercedesi SLK Roadster i SL Roadster, Peugeotovi modeli 206 CC, 207 CC i 307 CC te Opel Astra cabrio i Volkswagen Eos.

Prosječna starost oglašenih kabrioleta je 13 godina. BMW-ovi modeli bez krova u prosjeku su staru 11, a Peugeotovi 12 godina. Gotovo 70 posto oglašenih kabrioleta imaju benzinske motore, prosječna snaga je 105 kilovata (140 konjskih snaga), a dosta ih je i s ugrađenim plinom.

Mijenja motocikl za kuću

Najskuplji motocikl trenutačno oglašen na Njuškalu je Harley Davidson Electra Glide Ultra Classic iz 2013. Tražena cijena je 45.000 eura, a vlasnik iz Zagreba nudi i dodatnu opremu za dodatnih 15.000 eura. No, pristaje i na zamjenu za auto, brod, kuću, stan, apartman ili “plac”. Ima 1690 kubika i 83 konjske snage, a prešao je 29.500 kilometara. Za Harley Davidson Ultra Classic Electra Glide iz 2000. Splićanin traži 12.800 eura.

Ima i jeftinijih choppera.Ljubičasta Yamaha Virago iz 1999. ima 125 kubika, prešla je 28.000 kilometara, u lipnju joj istječe registracija, a vlasnik iz Istre traži 1990 eura.

Ima 53 godine 
Iz 1965. je i 2008. je restauriran. Za crveni Ford Mustang Convertible s oko 370 konjskih snaga vlasnik traži 60.000 eura.

Toliko je i kuća 
Knjiga treba za listu opreme Mercedesova roadstera SL 63 AMG iz 2012. Vlasnik traži 150.000 eura, a platio ga je 280.000.

Drži cijenu 
U obnovu Bube 1200 Speedster Cabrio Riječanin je, tvrdi, uložio 25.000 eura. Prodaje je za 16.000 €. VW Beetle ima 47 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu