Obavijesti

Tech

Komentari 38

Prostrana i pametna B-klasa: Mercedes prkosi SUV vladavini

Prostrana i pametna B-klasa: Mercedes prkosi SUV vladavini
11

U doba vladavine SUV-ova Mercedes ne odustaje od monovolumena koji je u novom izdanju preuzeo sve najbolje od aktualne A-klase

VIDEO

Nova B-klasa obilježava početak nečega što su u Mercedesu nazvali godinom novih kompaktnih modela jer 2019. stiže mnogo novih manjih automobila ovoga proizvođača.

Dizajnerski, ali i tehnološki B-klasa se bazira na aktualnoj A-klasi. Ima najbolju aerodinamiku u konkurenciji monovolumena, s aerodinamičkim koeficijentom koji iznosi 0,24. Auto je veći od svojega prethodnika, u dužinu mjeri 442 centimetra.

Ovisno o snazi motora, nude se dvije verzije stražnjeg ovjesa, a u ponudi je i aktivni ovjes. Sve ovo upućuje na zaključak kako je novi Mercedes među najboljima po voznim karakteristikama u klasi kompaktnih monovolumena. Ponudu motora čine benzinci sa 136, 163, 190 i 224 KS, a dizelski motori razvijaju 116, 150 i 190 KS. Svi motori zasad dolaze isključivo u kombinaciji s automatskim mjenjačima s dvostrukom spojkom i sedam ili osam brzina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osnovni benzinski model stoji 236.715 kuna, a najjeftiniji dizelaš 245.390 kuna.

Jedan od najljepših monovolumena

Ovaj monovolumen je, jasno je na prvi pogled, mnogo atraktivniji od svojega prethodnika. Dizajn, pogotovo prednjeg dijela, uvelike je inspiriran A-klasom, no kad bolje pogledate, razlike su ipak velike. B-klasa je umjerenija i manje sportskog karaktera, što je logično s obzirom na to da se očekuje kako će prosječan kupac B-klase biti obiteljski čovjek više orijentiran na praktičnost nego izgled. No usporedimo li B-klasu s konkurentima, jasno je da Mercedes ima jedan od najljepših kompaktnih monovolumena na tržištu.     

Inteligentni automobil

Iz A-klase je preuzet inteligentni MBUX, sustav upravljanja infotainmentom i drugim funkcijama vozila. Unutrašnjost izgleda vrlo slično onoj u A-klasi, vrlo je prostrana, a u prtljažnik stane 455 litara. U B-klasi vozač sjedi sedam centimetara više nego u A-klasi, no u unutrašnjosti još ima mnogo više mjesta za glavu. Od kraja godine u ponudi će biti i pomična stražnja klupa.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle