Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Punjače za aute u svaki novi dom, ali i na rasvjetne stupove

Britanci žele biti zemlja u kojoj se 2040. neće prodavati auti s benzinskim i dizelskim motorima i za to će osigurati 400 milijuna funti. Novcem će poticati rasvjetne stupove s utičnicama te bežične punjače za aute

100th charging station for electric cars at motorway inaugurated
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/PIXSELL
1 komentara

Britanci žele potaknuti prodaju i korištenje električnih vozila i zbog toga će svi novi domovi morati imati i utičnicu za električna vozila. Dio je to mjera teških 400 milijuna funti, prema kojima će i utičnice morati imati i rasvjetni stupovi koji se nalaze na cestama uz koje su parkirališna mjesta. 

Ministar prometa Chris Grayling kaže da su ove mjere najznačajnije za cestovni promet od izuma automobila te će omogućiti vozačima da im bude lakše napuniti vozilo nego što je klasičnim autima koji moraju posjetiti benzinske postaje. 

Dio strategije britanske vlade je i da 2040. godine u prodaji više nema novih benzinskih i dizelskih vozila, a Grayling kaže da će nagrada na tom putu biti zdraviji i čišći okoliš, ali i ekonomija za budućnost. 

Investicijski fond koji je težak 400 milijuna jednako će napuniti država i privatni sektor, a 40 milijuna funti trebalo bi se osigurati za razvoj jeftine bežične tehnologije kojom bi se punila vozila, prenosi Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message