Obavijesti

Tech

Komentari 18

Radman je predstavio eliksir mladosti, 'neutralizira starost'

Radman je predstavio eliksir mladosti, 'neutralizira starost'
1

Ovaj novi, nevitaminski antioksidans tisuću je puta učinkovitiji od priznatih vitamina E i C, a sadrži koktel prirodnih farmakoloških aktivnih supstancija. Koštat će 700 kn

VIDEO

Prvi i, prema riječima akademika Miroslava Radmana, najučinkovitiji antioksidans nove generacije, ADR energizer HPE 40, predstavljen je danas u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela The Regent Esplanade.

Susreti proteina i radikala

Zbog sposobnosti obnavljanja svaka ljudska stanica u sebi nosi klicu besmrtnosti, rekao je akademik Radman. Starenje je, tvrdi, u korelaciji s korozijom, odnosno oksidacijom za život važnih proteina. Očekuje se, kaže, da neutralizacija korozivnih radikala putem antioksidativnih elemenata smanji nivo oksidacijskih oštećenja molekula te poveća učinkovitost biokemijskog čišćenja organizma.

– Radikali kisika koji nastaju kao produkt metabolizma šećera i masti vrlo su nestabilni i imaju jaka korozivna svojstva, a vežu se na svaku molekulu proteina koju putujući organizmom susretnu – objasnio je akademik Radman. S obzirom na to da se takvi “susreti” molekula i radikala kisika događaju često tijekom čovjekova života, proteini s vremenom “zahrđaju”.

– Točno je i da hrđavi protein organizam s vremenom “baci u smeće”, a na njegovo mjesto dođe drugi zdravi, no s obzirom na “nervozu” i “agresivnost” kisikovih radikala koji putuju organizmom, vrlo brzo ih ponovno zahvati korozija – objasnio je Radman.

Ključ je, tvrdi, u tome da se preventivnim uzimanjem učinkovitih antioksidansa ti novi i zdravi proteini, odmah, dakle u trenutku njihova nastanka, zaštite od opakih i nasrtljivih radikala kisika.

– Time bi se stanice štitile od hrđanja, a organizam obnavljao, što bi u konačnici moglo zaustaviti starenje pa i pomladiti ljude – istaknuo je akademik Radman, ali i upozorio da je pomlađivanje još uvijek ipak samo san u koji vjeruje i koji želi podijeliti.

Neučinkoviti pripravci

Svojstva novog ADR antioksidansa daleko su bolja od ostalih koji se mogu pronaći na tržištu, tvrdi dr. Slavko Ivković, član Europske akademije za interdisciplinarnu medicinu. Iako su, tvrdi ovaj liječnik, američka i europska agencija za lijekove kao jedine antioksidanse priznale vitamin E i C, oni nemaju učinka.

– Testirali smo dodatke prehrani koji su trenutačno najprodavaniji na tržištu, centrum i supradin, te otkrili da nemaju nikakva učinka – tvrdi dr. Ivković.

O svojim su nalazima, ističe, obavijestili i proizvođače, a oni su im rekli da su svjesni neučinkovitosti vlastitog proizvoda.

– Tvrde da ti proizvodi nisu ni napravljeni da utječu, već da čovjek iskoristi 27 posto placebo efekta koji svaki lijek ima – kaže dr. Ivković. Novi ADR antioksidans zapravo je polifenolski nevitaminski pripravak bez toksičnog djelovanja.

– Oko 1000 puta jači od djelovanja vitamina E, a sadrži koktel prirodnih farmakoloških aktivnih supstancija – naglasio je. Kutijica će stajati oko 700 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno