Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Radman je predstavio eliksir mladosti, 'neutralizira starost'

Ovaj novi, nevitaminski antioksidans tisuću je puta učinkovitiji od priznatih vitamina E i C, a sadrži koktel prirodnih farmakoloških aktivnih supstancija. Koštat će 700 kn

24sata
Foto: 24sata
18 komentara

Prvi i, prema riječima akademika Miroslava Radmana, najučinkovitiji antioksidans nove generacije, ADR energizer HPE 40, predstavljen je danas u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela The Regent Esplanade.

Susreti proteina i radikala

Zbog sposobnosti obnavljanja svaka ljudska stanica u sebi nosi klicu besmrtnosti, rekao je akademik Radman. Starenje je, tvrdi, u korelaciji s korozijom, odnosno oksidacijom za život važnih proteina. Očekuje se, kaže, da neutralizacija korozivnih radikala putem antioksidativnih elemenata smanji nivo oksidacijskih oštećenja molekula te poveća učinkovitost biokemijskog čišćenja organizma.

– Radikali kisika koji nastaju kao produkt metabolizma šećera i masti vrlo su nestabilni i imaju jaka korozivna svojstva, a vežu se na svaku molekulu proteina koju putujući organizmom susretnu – objasnio je akademik Radman. S obzirom na to da se takvi “susreti” molekula i radikala kisika događaju često tijekom čovjekova života, proteini s vremenom “zahrđaju”.

– Točno je i da hrđavi protein organizam s vremenom “baci u smeće”, a na njegovo mjesto dođe drugi zdravi, no s obzirom na “nervozu” i “agresivnost” kisikovih radikala koji putuju organizmom, vrlo brzo ih ponovno zahvati korozija – objasnio je Radman.

Ključ je, tvrdi, u tome da se preventivnim uzimanjem učinkovitih antioksidansa ti novi i zdravi proteini, odmah, dakle u trenutku njihova nastanka, zaštite od opakih i nasrtljivih radikala kisika.

– Time bi se stanice štitile od hrđanja, a organizam obnavljao, što bi u konačnici moglo zaustaviti starenje pa i pomladiti ljude – istaknuo je akademik Radman, ali i upozorio da je pomlađivanje još uvijek ipak samo san u koji vjeruje i koji želi podijeliti.

Neučinkoviti pripravci

Svojstva novog ADR antioksidansa daleko su bolja od ostalih koji se mogu pronaći na tržištu, tvrdi dr. Slavko Ivković, član Europske akademije za interdisciplinarnu medicinu. Iako su, tvrdi ovaj liječnik, američka i europska agencija za lijekove kao jedine antioksidanse priznale vitamin E i C, oni nemaju učinka.

– Testirali smo dodatke prehrani koji su trenutačno najprodavaniji na tržištu, centrum i supradin, te otkrili da nemaju nikakva učinka – tvrdi dr. Ivković.

O svojim su nalazima, ističe, obavijestili i proizvođače, a oni su im rekli da su svjesni neučinkovitosti vlastitog proizvoda.

– Tvrde da ti proizvodi nisu ni napravljeni da utječu, već da čovjek iskoristi 27 posto placebo efekta koji svaki lijek ima – kaže dr. Ivković. Novi ADR antioksidans zapravo je polifenolski nevitaminski pripravak bez toksičnog djelovanja.

– Oko 1000 puta jači od djelovanja vitamina E, a sadrži koktel prirodnih farmakoloških aktivnih supstancija – naglasio je. Kutijica će stajati oko 700 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message