Obavijesti

Tech

Komentari 0

Rasprave, predavanja i nova znanja bili u fokusu Windaysa

Rasprave, predavanja i nova znanja bili u fokusu Windaysa
2

Poslovni dio konferencije završio je okruglim stolom na temu "Kako postati High Tech – društvo". Dell je na svojoj konferenciji rekao da želi smanjiti zagađenje

VIDEO

Tijekom četiri dana ispunjenih raznim predavanjima, sudionici Windaysa dobili su kompletan uvid u znanje za pokretanje novih projekata. Uz predavanja, na konferenciji su bili prikazani i primjeri uspješnih rješenja te načini poslovanja o kojima su raspravljali vrhunski stručnjaci na okruglim stolovima.

Upravo je poslovni dio konferencije, završio Okruglim stolom na temu "Kako postati High Tech – društvo" kojem su prisustvovali direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, Siemon Smid, jedan od vodećih stručnjaka za transfer tehnologije zaposlen na tehnološkom sveučilištu u Tallinu, i dr.sc. Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

- Ja sam nepopravljivi optimist. Imamo potencijala, želje i mogućnosti, ali imamo problem ostvariti uspjeh. Taj skok može se ostvariti u vidu nacionalnog konsenzusa; u kojem pravcu želimo ići, koje tehnologije želimo razvijati - rekao je Mrsić, a Ivan Vidaković dodao je da Microsoft pokušava pokrenuti nove trendove. Zato su pokrenuli svijetu 100 inovacijskih centara i 3 u Hrvatskoj. 

Konferencija je obuhvatila više različitih sfera. Svake godine ima humanitarni karakter, a ove godine prikupljala su se sredstva za djecu s Downovim sindromom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dell razmišlja i o ekologiji

Dell se na Windaysima prisjetio 30 godina postojanja, kratkim filmićem o počecima Michaela Della koji je za kolege sastavljao računala pa sve do danas. Tomislav Juraga iz Della pohvalio se kako su se kao privatna kompanija uspjeli izvući iz ralja američke burze te kako im je namjera korisnicima dati end to end usluge. To bi značilo da se kod njih može kupiti uređaj koji će oni kasnije po potrebi nadograđivati. Uz to korisnik nije ovisan o njima već s njihovom opremom može raditi s drugima. Ujedno se može donijeti i uređaj drugog proizvođača koji se može integrirati u njihov sustav. 

- Cilj nam je tehnologiju približiti ljudima i do 2020. godine smanjiti ekološki footprint za 80 posto - kaže Juraga. Dell je dosad u investicije uložio 18 milijardi dolara. 

Ivan Bolfan, Dellov Enterprise business manager predstavio je PowerEdge VRTX hardware koji sadrži do 4 servera i mogućnost pohrane dosta podataka. Naglasio je kao je uređaj jako tih.

Kad smo ga predstavljali ljudi su na njega naslanjali uho kako bi bili uvjereni da uređaj zaista i radi. Kad pojedinim tvrtkama kažemo da svi njihovi podaci stanu u njega uvrijeđeni su - rekao je Bolfan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle