Obavijesti

Tech

Komentari 38

Razmišljate o novom autu? Evo koji noviteti dolaze ove godine

Razmišljate o novom autu? Evo koji noviteti dolaze ove godine
11

U 2019. stiže nam najimpresivnija postava kompaktnih noviteta u povijesti. Većina najvažnijih proizvođača odlučila je baš ove godine predstaviti ili uvesti novu generaciju svojeg kompaktnog modela

VIDEO

Ova godina nam je donijela “poplavu” novih SUV modela, no iduća će očito biti u znaku najprodavanije klase u Europi i U Hrvatskoj, klasičnih kompakata. 

U 2019. stiže nam najimpresivnija postava kompaktnih noviteta u povijesti. Većina najvažnijih proizvođača odlučila je baš ove godine predstaviti ili na tržište uvesti novu generaciju svojeg kompaktnog modela. U središtu pozornosti bit će novi Volkswagen Golf koji će, ako sve bude po očekivanjima, biti predstavljen tijekom studenog. No o najvećoj zvijezdi 2019. godine za sada se ne zna gotovo ništa. Naime, za sada o ovom autu nema nikakvih službenih informacija niti špijunskih fotografija.

S druge strane, većina najvećih konkurenata već je pokazala svoje karte. Prvi će u utrku hrvatski auto godine, Ford Focus, čija prodaja kod nas počinje ovih dana. U veljači stiže nova Toyota Corolla, zapravo nasljednik Aurisa u sve tri karoserijske verzije. U prvoj polovici ove godine kompaktnu će klasu ojačati i potpuno nova Mazda3, a sredinom godine svog aduta u utrku u zahuktaloj kompaktnoj klasi šalje i Škoda - stiže nam nova Scala.

Dakle u 2019. kompaktna će se klasa promijeniti iz temelja. Velike stvari dogodit će se i u svijetu superautomobila. Bugatti bi ove godine mogao biti skinut s prijestolja jer svoje adute u utrku šalju Aston Martin i Mercedes. Valkyrie i AMG One imat će više od 1000 KS i vozna svojstva bliska Formuli 1. Sigurni smo da će podići veliku prašinu kad stignu. No s obzirom na to da se radi o velikim i kompliciranim projektima, moguće je da dođe i do odgode dolaska na tržište. 

Velik rast električnih automobila?

Godina 2019. trebala bi biti i godina početka proboja električnih automobila, barem što se europskih proizvođača tiče. Audi namjerava prodati oko 45.000, BMW 33.000, Mercedes 29.000, a VW 110.000 električnih auta. Glavne električne zvijezde ove godine bit će novi Audi E-tron koji dolazi tijekom ožujka i Mercedes EQC čiji se datum početka prodaje još ne zna.

Na cestama u Hrvatskoj mogli bismo ugledati i prvi Tesla Model 3. Iako se taj auto neće službeno uvoziti u Hrvatsku, počet će prodaja u Njemačkoj. No s tom najavom treba biti oprezan jer mnogi su se planovi vezani uz novi Teslin model posljednjih godina izjalovili.

Srednja klasa će ove godine dobiti dva nova predstavnika. Za dva mjeseca počinje prodaja najatraktivnijeg i najnaprednijeg Peugeota današnjice, novog 508, a nešto kasnije u Hrvatsku stiže i novi BMW serije 3. S obzirom na ‘prašinu’ koju su ova dva automobila podigla, jasno je da su limuzine srednje klase još daleko od najavljenog izumiranja. Kako je u 2018. na tržište stigao rekordan broj SUV-ova, 2019. će biti ipak nešto umjerenija u tom pogledu. Među modelima koji dolaze izdvojit ćemo najveći Citroën, model C5 Aircross, najveći Seat, novi Tarraco i novu generaciju Toyote RAV4, koja stiže već ovoga mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu