Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Revolucionarni solarni krov će koštati manje od običnog krova

Elon Musk sada kaže da će njihov solarni crijep koji proizvodi energiju biti jeftiniji od klasičnog, čak i ako se ne računa ušteda energije, a glavni izvor te razlike su puno niži troškovi transporta

Tesla's electric car, Powerwall and solar roof are shown at an unveiling of new energy products aimed at illustrating the benefits of combining his electric car and battery maker with solar installer SolarCity Corp, in Los Angeles
Foto: STRINGER
10 komentara

Elon Musk je nedavno predstavio solarni crijep koji bi u njegovoj viziji budućnosti trebao zamijeniti ružne solarne panele na krovovima, a u četvrtak je najavio kako će njihov solarni krov u konačnici biti jeftiniji za proizvodnju i postavljanje od tradicionalnog krova - čak i prije nego se uračunaju uštede na energiji. To je Musk nazvao dodatnim bonusom. 

Njegova kompanija Tesla Motors odobrila je preuzimanje kompanije SolarCity, a Musk je odmah suvlasnicima prenio napredak svojih inženjera koji bi mogao biti prava prekretnica u razvoju solarne energije. Ovakav crijep proizvodi se od stakla i izgleda gotovo jednako kao i klasičan, ali pritom proizvodi struju.

- Osnovno pitanje je: Želite li krov koji izgleda bolje, traje duplo dulje, jeftiniji je i - proizvodi električnu energiju - upitao je Musk i dodao: Tko bi htio nešto drugo?

Kako piše Bloomberg, ovakav crijep i dalje će biti premium proizvod, kad stigne na tržište, usporediv s najkvalitetnijim crijepom. No, Musk očekuje da će uštede doći od isporuke robe. Tradicionalni crijep je lomljiv, težak i glomazan s velikim troškovima transporta. Muskov crijep teži petinu klasičnog crijepa i lakše ga je transportirati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message