Obavijesti

Tech

Komentari 4

Rijetka pojava: Asus Zenfone 10 je snagator koji stane i u džep

Rijetka pojava: Asus Zenfone 10 je snagator koji stane i u džep
7

Asus je unaprijedio lanjski kompaktni hit telefon Zenfone 9 te su u njega ugradili novi čipset i tehnologije koje će rezultirati stabilnijim snimkama. Baterija je ostala ista, ali kažu da sada traje dulje

VIDEO

Zenfone 10 je Asusov najnoviji top model telefona koji se drži svoje formule kompaktnog dizajna i moćnih performansi, a u Hrvatskoj bi trebao biti dostupan krajem srpnja.

Novi telefon tako pogoni moćni Snapdragon 8 Gen2, zajedno s LPDDR5X RAM-om te UFS 4.0 memorijom kako bi isporučili što bolje performanse. Zenfone 10 je zadržao 5,9-inčni ekran kao i prošlogodišnji model te praktično iste gabarite (145x68 mm) i sa 172 grama mase spada u 'perolaku' kategoriju telefona. 

Iako je Super AMOLED ekran ostao istih dimenzija i rezolucije (1080x2400 piksela, sada podržava osvježenje od 144 Hz, a štiti ga Gorilla Glass Victus staklo. 

 

Asus Zenfone 9: Mali, ali pali
Asus Zenfone 9: Mali, ali pali

Polikarbonatno kućište i sada ima teksturu koja neće primati vaše otiske prstiju, a telefon je u aluminijskom okviru. Na njegovoj bočnoj strani je senzor otiska prstiju koji je integriran u tipku za gašenje. Kao što smo spomenuli, telefon dolazi s LPDDR5X radnom memorijom i to do 16 GB te do 512 GB UFS 4.0 memorije. 

Straga se nalaze dvije kamere koje su zadržale prošlogodišnji izgled. Glavna kamera je 50-mpx IMX766, uz koju se nalazi širokokutna kamera od 13 megapiksela koja je poboljšana u odnosu na lanjsku. U Asusu ističu i novu generaciju gimbala koji kameru stabilizira u šest osi te nove digitalne algoritme za stabilizaciju slike koji bi trebali rezultirati savršeno glatkim snimkama. Telefon su opremili OZO audio tehnologijom koja bi trebala uklanjati nepotrebne šumove, poput vjetra.

Lanjska selfie kamera je uklonjena i nova ima 32 mpx sa 1.4 μm pikselima i RGBW senzorom, a u Asusu ističu da bi to trebalo rezultirati puno kvalitetnijim selfijima pri slabom svjetlu. 

Telefon ima istu bateriju kao i lani, kapaciteta 4300 mAh, no u Asusu ističu da može izdržati do 12,9 posto dulje na jednom punjenju. Uz to, telefon ima 30W punjenje te 10W bežično punjenje.

Softverski je opremljen ZenUI sučeljem na Androidu 13.

Zenfone 10 će biti dostupan u Hrvatskoj krajem srpnja, a cijena za model sa 8/256 GB će biti 879 EUR. U pretprodaji, koja će trajati do 29. srpnja, cijena će biti 829 EUR. Prve količine će biti dostupne u plavoj i crnoj boji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...