Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
165 komentara

Rimac: Nakon 2 mjeseca vratili su mi prazan i ogreban auto

Više od 2 mjeseca trajala je carinska drama za Rimčev Concept One. Auto je bio u kontejneru, no kad ga je preuzeo bio je pun izmeta, ogreban i istrošenih baterija

Mate Rimac/Facebook
Foto: Mate Rimac/Facebook
165 komentara

Zbog carine u Saudijskoj Arabiji poduzetnik Mate Rimac više od dva mjeseca nije mogao do svog električnog superautomobila Concept Onea. 

Jurilicu je planirao plasirati na tamošnje tržište i predstaviti je na sajmovima te potencijalnim kupcima s kojima su obavili dogovore za sastanke i probne vožnje. 

Drama je konačno završena u četvrtak kada je Rimac u Dubaiju preuzeo automobil.

- Auto smo pokupili sinoć i odvezli ga u salon. Uz to što je prašnjav, pun izmeta, iako je bio u kontejneru, nismo ga mogli upaliti. Vjerojatno su ga tamo pokušavali upaliti te su ispraznili bateriju - rekao je Rimac za 24sata. 

'Tek ću u subotu vidjeti u kakvom je auto stanju'

Dodaje da je u petak u Dubaiju neradni dan te da će tek u subotu moći vidjeti u kakvom je stanju automobil koji se trenutno ne može upaliti.

- Zbog svega ovog smo izgubili dva sigurna kupca. Nama je problem što sada nema sajma, ali obići ćemo nekoliko salona i par kupaca i pokušati popraviti štetu - rekao je Rimac i dodao da će teško vratiti kupce koje su izgubili jer kada ih se jednom naljuti teško je popraviti odnose.

Carinska drama

Rimac je sredinom siječnja poslao automobil kontejnerom iz Rijeke, a za posao su angažirali katarsko-hrvatsku tvrtku, kako bi izbjegli moguće probleme. Automobil je na vrijeme stigao u Džedu te su imali i vremena da riješe sve detalje carine i privremenog uvoza. Dok je on stigao u Rijad, automobil je čekao na carini i baš se u to vrijeme promijenio zakon koji regulira privremeni uvoz, ispričao je Rimac za Dnevnik.hr. Propustili su sajam automobila te odlučili krenuti s ostatkom puta i htjeli auto prebaciti kamionom u Dubai. No, carina im je naredila da ga prebace brodom, kako je i ušao u zemlju. Nakon što su riješili brodski prijevoz, carina im je opet blokirala sve i zatražila nove inspekcije zbog čega su propustili i drugi sajam. Na kraju je uz pomoć Ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva u Katru te diplomatskim putem uspio osigurati da auto krene 16. ožujka iz Saudijske Arabije. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message