Obavijesti

Tech

Komentari 0

Roam je Sonosov najjeftiniji zvučnik i prvi pravi prijenosni

Roam je Sonosov najjeftiniji zvučnik i prvi pravi prijenosni
5

Maleni Roam u prodaju kreće u travnju, puni se bežično, a baterija bi trebala izdržati do 10 sati slušanja glazbe. Otporan je na vodu i prašinu pa bi trebao biti dobar suputnik na putovanjima

Sonos je u utorak predstavio Roam, lako prenosivi pametni zvučnik, koji su dizajnirali kako bi pružio odličan zvuk kod kuće ili bilo gdje vani. Kako su istaknuli u prezentaciji, dizajnom ovog zvučnika htjeli su izbjeći kompromise prijenosnih zvučnika te ističu da je njegov zvuk moćan, prilagodljiv i nadmašuje očekivanja s obzirom na veličinu, no u to ćemo se uvjeriti na testu ovog zvučnika. 

Sonos Roam se tako može spojiti na Sonos sustav unutar WiFi mreže ili se automatski prebacuje na Bluetooth kad ste u pokretu. Težak je nešto manje od pola kilograma, a dizajnom prati stil ostalih zvučnika.

- Napravili smo zvučnik Roam kako bi dali kupcima mogućnost lakog prenošenja Sonos iskustva gdje god išli - rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa.

- On nije samo naš najpametniji i najsvestraniji zvučnik, već i cjenovno najpristupačniji. Roam pruža mogućnost milijunima kupaca da započnu svoje Sonos iskustvo, te je pravi proizvod u pravo vrijeme dok se počinjemo ponovno okupljati uz obitelj i prijatelje - rekao je.

Spaja se na Sonos aplikaciju te podržava desetke streaming servisa kao i ostali uređaji. Pomoću nove Sound Swap značajke, možete držati play/pause gumb na zvučniku kako bi prebacili zvuk na najbliži zvučnik unutar vašeg sustava, što olakšava slušanje kada se krećete unutar više prostorija. 

Roam je otporan na prašinu i na vodu s IP67 rejtingom, a dolazi u paketu sa silikonskim kapicama i fizičkim gumbima kako bi ga zaštitili od kapljica i udaraca. Baterija bi trebala izdržati do 10 sati slušanja glazbe, a u standby režimu bi trebala izdržati do 10 dana. Može se puniti i preko magnetskog bežičnog punjača koji prodaju zasebno, ali i preko bilo kojeg Qi bežičnog punjača.

Doznaje se da će u prodaju krenuti 20. travnja i to po cijeni od 1399 kuna, a već se sada može naručiti na Sonosovim stranicama.