Tech

Komentari 46

Ruši vam se Gmail i aplikacije na Androidu? Ovako to riješite!

Ruši vam se Gmail i aplikacije na Androidu? Ovako to riješite!

Zbog lošeg ažuriranja Googleovih aplikacija mnogi su korisnici bili frustrirani rušenjem raznih aplikacija. Iz Googlea su otkrili u čemu je problem i korisnicima rekli da ručno ažuriraju aplikaciju System WebView

Mnogim korisnicima Androida u posljednjih par dana počele su se rušiti razne aplikacije, neovisno o uređajima i aplikacijama. Pokušaji da se otvore mail servisi ili WhatsApp završili bi gašenjem aplikacija i frustracijama.

Resetiranje telefona nije pomagalo, a kako se ispostavilo, problem je bio u aplikaciji Android System VebView, dijelu samog sustava koji je zadužen za prikazivanje web sadržaja u aplikacijama.

U međuvremenu su se javili i iz Googlea s rješenjem koje je prilično jednostavno - potrebno je ručno ažurirati tu aplikaciju.

1. Otvorite Google Play Trgovinu
2. Pronađite aplikaciju Android System WebView
3. Kliknite opciju Update (ažuriraj)
4. Isto napravite i sa Google Chrome aplikacijom

U Googleu su rekli da je problem bio u lošem ažuriranju koje su uklonili i postavili novu verziju aplikacije.

U rijetkim slučajevima ručni klik na ažuriranje aplikacije možda neće raditi i tada je potrebno otići u postavke telefona. Tu trebate naći tab za 'aplikacije i notifikacije' i u njemu polje za Google Play Store. Ovdje se nalazi opcija pohrane (storage & cache) i trebate ručno obrisati podatke (clear data) i ponovno ažurirati aplikacije.