Obavijesti

Tech

Komentari 9

Ružne kutije odlaze u prošlost, sada se rashladite sa stilom

Ružne kutije odlaze u prošlost, sada se rashladite sa stilom
7

Kutije koje nagrđuju interijere polako postaju stvar prošlosti. Dizajnerske klime koje pružaju identitet životnom prostoru su tu, ne gutaju energiju i čiste zrak od alergena

VIDEO

Pri kupnji klime važno je odabrati uređaj koji će skladno funkcionirati u životnom prostoru kojem je namijenjen - kako izgledom, tako i karakteristikama. 

Tržište dizajnerskih uređaja sve se više širi, pa tako vodeći proizvođači nude rješenja u obliku klima koje izgledaju poput umjetničkih djela ili modernih dodataka životnom prostoru. Za početak treba odabrati uređaj čija snaga hlađenja odgovara veličini interijera. Premala jedinica neće dovoljno rashladiti prostoriju, a prevelika će trošiti previše energije. Zato obratite pozornost na snagu klima-uređaja. Broj kvadratnih metara koje želite klimatizirati podijelite s deset kako biste dobili broj koji odgovara snazi uređaja - uglavnom se kreću između 2,5 i 5 kW, no postoje i jači modeli. Nove generacije troše sve manje energije, a pametna inverterska tehnologija jedna je od prednosti modernih uređaja. Funkcioniraju tako da u početku rade punom snagom, no približavajući se zadanoj temperaturi, kompresor se usporava. Iako su “u startu” skuplje, inverterske klime štede novac na duge staze - osobito ako su uključene većim dijelom dana. Budući da je unutrašnjost idealno mjesto za razvoj plijesni i prljavštine, dobro je potražiti modele s automatskim čišćenjem ili sustavima protiv bakterija.        

Svestrana i učinkovita 
LG Artcool Stylist ima LED svjetlosnu funkciju, koja uljepšava prostor, i 3D protok zraka, koji dopire do svih kutaka prostorije. Uz uređaj dolazi inovativni daljinski upravljač lijepa dizajna. 

Ljepotica u crnom
Midea MSY-12HRDN1 inverterski je klima-uređaj s ugrađenim ionizatorom zraka. Ima funkciju samočišćenja te nudi mogućnost automatskog starta i noćnog načina rada. 

Intuitivan rad
Klima-uređaj Whirlpool AMD355/1 snage 3,5 kw opremljen je funkcijom 6th sense (šesto čulo), koja ovisno o temperaturi kombinira operativne funkcije hlađenja i grijanja. 

Remek-djelo modernog dizajna 
Iza elegantnog dizajna kriju se filtri koji sprečavaju nastajanje bakterija i plijesni. LG G12PK u pet minuta može ohladiti prostoriju za pet stupnjeva.

Obli dizajn i tih način rada
Daikin Emura za prostorije od 20 m2 pripada energetskom razredu A+++. Odlikuje se oblim konturama koje se dobro uklapaju u moderne interijere te izrazito tihim načinom rada do 19 dB(A). Dostupna je u srebrnoj, antracit sivoj ili mat bijeloj boji. 

Štedljive klime za ugodan dan, ali i mirno spavanje  
Samsungovi klima-uređaji podređeni su ugodnom snu i štedljivu hlađenju. U elegantnoj izvedbi AQV09YWAN uklanja vlagu. Automatski prebacuje s grijanja na hlađenje. AQVO9KBAN (posljednji u galeriji) štedi i do 50 posto energije. Otklanja bakterije i prašinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu