Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

S Međunarodne olimpijade iz biologije vraćaju se sa srebrom

Hrvatska je ove godine prvi put poslala svoj tim na Međunarodnu biološku olimpijadu u Teheran. Od četvero sudionikajedan se vraća sa srebrnom medaljom, a dvoje s priznanjima za izniman rezultat

Foto: PMF-Biološki odsjek/facebook
0 komentara

Na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi u Teheranu, koja je trajala od 15. do 22. srpnja, učenik Luka Bulić Bračulj iz III. gimnazije Split osvojio je sjajno drugo mjesto i srebrnu medalju. Uz njegov sjajan rezultat, na natjecanju su se iskazali i Zagrepčani Mirna Reljić iz V. gimnazije te Kian Bigović Villi iz XV. gimnazije, koji su osvojili priznanja za izniman rezultat. Odličan je rezultat ostvarila i četvrta članica tima, učenica Elizabeta Gegić iz zagrebačke XV. gimnazije.

Međunarodna biološka olimpijada prestižno je natjecanje učenika u znanju i rješavanju složenih problema u biologiji. Na ovogodišnjoj 29. olimpijadi sudjelovalo je 270 učenika iz 70 zemalja cijelog svijeta.

Učenici su tijekom prvog dana natjecanja rješavali četiri praktična zadatka koja iziskuju spretnost u eksperimentalnom radu, preciznost i grafičku i matematičku pismenost te znanstveni pristup u interpretaciji rezultata. Drugi dan natjecanja učenici su rješavali dva teoretska testa u trajanju od tri sata tijekom kojih je potrebna koncentracija te kreativnost u rješavanju složenih problemskih zadataka iz različitih područja biologije.

Učenike su na natjecanje pratile dr. sc. Andreja Lucić i dr. sc. Petra Cvjetko, koje su sudjelovale u odabiru učenika za olimpijadu. one su zajedno sa suradnicima s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i pripremale gimnazijalce za natjecanje.

Odlazak učenika na Međunarodnu biološku olimpijadu u Iran financijski je poduprlo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message