Tech

Komentari 1

Širi se Q: Domaća informatička tvrtka zapošljava čak 100 ljudi

Širi se Q: Domaća informatička tvrtka zapošljava čak 100 ljudi

Q trenutno ima više od 180 stručnjaka, s uredima u Zagrebu, New Yorku, Belfastu i Zürichu, a na popisu klijenata za koje je radio su svjetski brendovi, između ostalih Novartis, Coca Cola, Manpower i Volkswagen

Zagrebačka informatička tvrtka Q izvijestila je u srijedu da u idućih godinu dana planira povećati svoj tim za sto novih stručnjaka, čime će broj zaposlenika narasti za više od 50 posto.

Q je, kako se navodi u priopćenju tvrtke, tijekom pandemijske godine snažno investirao u tim za prodaju, što je rezultiralo velikim brojem novih klijenata i prilika, zbog čega traži nove i kvalitetne stručnjake.

"Trenutno na našem webu i portalima za zapošljavanje imamo otvoreno 15 'pozicija', no stvarna brojka ljudi koje trebamo je znatno veća te namjeravamo otvarati i nove dodatne pozicije u skorijoj budućnosti", izjavio je jedan od Q-ovih menadžera Tom Cvitković.

U domaćoj softverskoj tvrtki već je otvoren niz natječaja za programere u različitim tehnologijama kako web, tako i mobile - od PHP-a i JavaScripta preko Fluttera do Rubya. Q traži i stručnjake za UX/UI dizajn, DevOps te niz QA inženjera s iskustvom u raznim načinima testiranja aplikacija. 

Q trenutno ima više od 180 stručnjaka, s uredima u Zagrebu, New Yorku, Belfastu i Zürichu, a na popisu klijenata za koje je radio su svjetski brendovi, između ostalih Novartis, Coca Cola, Manpower i Volkswagen. Tvrtka se nedavno drugi put zaredom našla na listi 1.000 najbrže rastućih kompanija u Europi, a prošle godine ocijenjena je i jednom od 20 najboljih svjetskih web development tvrtki u svijetu po Clutchu, neovisnoj svjetskoj agenciji za rangiranje IT tvrtki.