Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

'Škola nam je puna vode, sada strahujemo od strujnog udara'

Zgrada škole sa sportskom dvoranom sagrađena je 70-ih godina prošlog stoljeća. Prije rata primala je 800 učenika, a sad je tu 55 učenika i 28 vrtićke djece

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21 komentara

Odlazak u dječji vrtić i u školu opasnost je za zdravlje, upozoravaju roditelji iz Oklaja kraj Knina. Zgrada Područne OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, u kojoj se nalazi i vrtić, prokišnjava.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ravni krov zgrade pun je rupa, a vodu koja kroz njih prodire ‘hvataju’ plastičnim kantama. Pitanje je trena kad će doći do strujnog udara - kažu nam zabrinuti roditelji.

Zgrada škole sa sportskom dvoranom sagrađena je 70-ih godina prošlog stoljeća. Prije rata primala je 800 učenika, a sad je tu 55 učenika i 28 vrtićke djece. Nakon rata zgrada nije dobro obnavljana, tvrde mještani. Prema riječima ravnatelja škole, problemi s vodom traju od početka ove nastavne godine.

- Unatoč tome nastava i sigurnost nisu ugroženi. Problem je eskalirao u protekla dva mjeseca, posebno u izdvojenoj prostoriji koju je koristio dječji vrtić. Ona je u potpunosti stradala od kiša tijekom zimskih praznika - kaže nam ravnatelj škole Saša Kolombo.

Osnovna škola u Oklaju sa svakom kišom prokišnjava | Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U vrlo lošem stanju su i dva vanjska hodnika zgrade, a nastava se odvija u razredima i u prostorijama koje su suhe. Prema riječima ravnatelja, cijela zgrada zahtijeva ulaganja, posebno krov, zbog sprečavanja potpune devastacije unutarnjih prostora, broj rupa se i dalje povećava, a vrtićka djeca su zasad zbrinuta u jednoj suhoj prostoriji, gdje im ne prijeti opasnost. Škola sa Županijom pregovara o obnovi, procijenjenih 300.000 kuna osigurat će tijekom veljače.

No za početak radova, kažu u školi, trebat će pričekati da se krov osuši jer bi u suprotnom sva nakupljena vlaga ostala zarobljena. Dakle, čeka se bura. Desetak dana bure, kažu, bilo bi dovoljno za prosušivanje da bi se moglo početi obnavljati.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message