Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
147 komentara

Soba na kotačima: Volvo kaže da ćemo se uskoro ovako voziti

Volvo 360c je koncept kojim švedska kompanija želi pokazati kako oni zamišljaju prijevoz u budućnosti. Svojim potpuno autonomnim električnim autom žele konkurirati i avionima

Foto: Volvo
147 komentara

Volvo je u srijedu novim konceptnim automobilom 360c pokazao kako zamišljaju transport i život budućnosti. 

Kao i brojna konceptna vozila koja smo vidjeli u posljednje vrijeme, ovo je potpuno autonoman električni automobil 5. razine, što znači da tu nema volana i papučica, već se automobil brine o svemu. 

Foto: Volvo

Međutim, ovo je više od običnog električnog auta. 

- Industrija će se mijenjati sljedećih godina i Volvo bi trebao voditi promjenu u našoj industriji. Autonomna vozila omogućit će nam sljedeći veliki korak u sigurnosti, ali otvoriti nove poslovne modele u kojima će ljudi u autima raditi što žele - rekao je direktor Volva Håkan Samuelsson.

Foto: Volvo

Volvo želi potaknuti razgovore, a ovim pokazuju kako je njihova ideja da se auto uklopi u naš život sutrašnjice, pa su tako osmislili nekoliko različitih scenarija u kojima bi ga koristili. 360c bi mogao biti mobilna spavaća soba koja će ponuditi udoban, tih i brz prijevoz ili bi mogao ponuditi odličan prostor za naš mobilni ured. Isto tako, ovo može biti i naša dnevna soba i prostor za zabavu. 

Foto: Volvo

Ovakav auto s okolinom će komunicirati različitim vizualnim detaljima i rasvjetom duž karoserije, ali i zvukovima. 

U jednu ruku, Volvo se ovakvim automobilom želi natjecati i sa zrakoplovnom industrijom, barem što se tiče kraćih relacija i letova na udaljenostima od oko 300 kilometara.

Foto: Volvo

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message