Obavijesti

Tech

Komentari 2

Sonos Sub Mini moćnim basom izbit će vam i kune iz novčanika

Sonos Sub Mini moćnim basom izbit će vam i kune iz novčanika
7

Fanovi su dugo čekali mini verziju odličnog, ali i jako skupog Suba, a Sub Mini bi trebao isporučiti puno niskih tonova, no i dalje će to biti skupa igra

VIDEO

Sonos je u utorak najavio Sub Mini, bežični subwoofer koji su fanovi ove kompanije čekali već par godina. Nadovezuje se na dizajn većeg Suba, ali za razliku od njegovog kockastog dizajna, dolazi u kompaktnom cilindričnom kućištu i to u crnoj i bijeloj boji. A kao i ostali Sonos zvučnici, može se bežično povezati s njihovim soundbarovima i zvučnicima, ali i kompatibilnim Ikea zvučnicima. U Sonosu navode da će korisnici imati velik broj opcija, ali dizajnom i snagom kao idealni partner ističu Sonos Ray i Beam te manje i srednje prostore. 

- Ušli smo u promišljeniju eru streaminga koja daje prednost kvaliteti nad kvantitetom, s kreatorima i platformama koji ulažu u cjelovito zabavno iskustvo koje stavlja vrhunski zvuk u prvi plan - rekao je Maxime Bouvat-Merlin, viši potpredsjednik za hardver i operacije u Sonosu.

- Sub Mini je više nego poželjan dodatak obitelji Sonos, koji zaokružuje našu liniju proizvoda za kućno kino time što slušateljima omogućuje doživljaj zvuka kino kvalitete i pruža im osjećaj kao da su glavni lik - ili igrač - u svom omiljenom sadržaju - dodaje.

Sub Mini dolazi sa dvostrukim driverima od 6 inča koje su, kako su pojasnili iz Sonosa, dizajnirali iz temelja. Unutar akustički zatvorenog kućišta, oba niskotonca su okrenuta prema unutra kako bi se stvorio učinak poništavanja sile koji neutralizira distorziju. U praksi to znači da će zvučnik izbacivati moćan bas, ali samo kućište neće vibrirati i to je dobar fenomen koji se vidio i na većem Subu. 

Digitalna obrada signala na njega će prebaciti niske tonove, a upareni Beam, Ray ili One SL mogu se tada fokusirati na srednje i visoke tonove, pojasnili su iz kompanije. 

U odnosu na veći Sub, ovaj je znatno lakši. Sa 6,3 kilograma, težak je tek trećinu mase Suba, a visok je 30 cm i promjer mu je 23 cm.  

Kao i kod ostali zvučnika, uparivanje je brzo i jednostavno kroz Sonos aplikaciju, a povezuje se preko 5 GHz mreže. Također možete detaljno prilagoditi zvuk Sub Minija uz Trueplay na ioS uređajima, koji detektira i prilagođava zvuk prema odzvuku od zidova i namještaja, pružajući bolje iskustvo slušanja za vašu sobu. Naravno, mnogi bi ovu mogućnost htjeli na Androidima, ali zbog prevelikih razlika među telefonima i prevelikog broja različitih uređaja i mikrofona, razvoj bi bio puno teži.

​​Sub Mini bit će globalno dostupan od 6. listopada po cijeni od 3.799 HRK. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo