Tech

Komentari 92

Spektakl u Varaždinu: Rimčeva Nevera brža čak i od aviona

Spektakl u Varaždinu: Rimčeva Nevera brža čak i od aviona

U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 kmh, konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedjelji, Rimčeva Nevera

U sklopu trodnevnog susreta vlasnika superautomobila koji se ovog vikenda održava u Varaždinu, u subotu se na varaždinskom aerodromu dogodio pravi spektakl, snage i brzinu odmjerili su Rimac Nevera i akrobatski avion koji postiže brzine čak do 420 kmh, napisali su u priopćenju.

Pogledajte video:

Unatoč izrazito jakom i nepogodnom vjetru koji je ometao i vozača Nevere i pilota utrka se održala  za 300-tinjak gledatelja koji su uspjeli doći do ulaznice. U velikoj borbi u kojoj su i Nevera i avion postigli brzine iznad 350 kmh, konačnu i uvjerljivu pobjedu odnio je hiperautomobil razvijen u Svetoj Nedjelji, Rimčeva Nevera.

- Nisam vidio tko je brži - kroz šalu je izjavio Peter Podlunšek, akrobatski pilot s više od 10.000 sati najzahtjevnijih letova.

Ovo nije prvi njegov dvoboj sa superautomobilima, ali je prvi puta da ga je netko pobijedio. Neverom je upravljao Miro Zrnčević, glavni testni vozač za Bugati Rimac.

- Peter je vrhunski pilot i danas je stvarno trebalo imati vrhunsko znanje i iskustvo. Akrobacija je sama po sebi opasna i morali smo imati puno povjerenje jedan u drugog, i drago mi je da smo već u prvom pokušaju uspjeli s akrobacijom - kaže Zrnčević.

Današnja utrka dio je trodnevnog susreta, a osim utrke u Varaždinu su se mogli pogledati Rolls-Roycei, Bentleyji, Jaguari, Porschei, Maserattiji i drugi skupocjeni automobili.

- Moja vizija je da i manji gradovi mogu biti centri vrhunskih automobilskih događaja. Drago mi je da su ovaj susret prepoznali naši prijatelji i partneri iz brojnih europskih zemalja pa tako vlasnici ovih automobila dolaze iz Švicarske, Italije, Njemačke, Slovenije.... - izjavio je Krešimir Mostarčić, glavni organizator.

Dodaje da bi se slični događaji mogli održati i u Osijeku te Puli, ali nije otkrio tko će s kim tada odmjeriti snage.