Tech

Komentari 2

Stigao je Huawei P Smart Pro: Ima velik ekran i jaku kameru

Stigao je Huawei P Smart Pro: Ima velik ekran i jaku kameru

P Smart Pro novi je telefon iz Huaweijeva nižeg segmenta. Stiže s dobrom AI kamerom, ali i senzorom otiska prsta postavljen na bočnom dijelu telefona

Mnogima su pogledi već okrenuti prema P40 telefonu koji bi trebali vidjeti na proljeće, ali Huawei je sada na našem tržištu predstavio novi uređaj iz P serije koji bi trebao popuniti tu 'rupu'. P Smart Pro je novi telefon koji, za razliku od Matea 30, dolazi s Googleovim servisima i pripada nešto nižem segmentu. 

Njegovi glavni aduti su 6,59-inčni ekran i pop-up kamera te cijena od 2599 kuna. Što se ekrana tiče, njegova rezulucija je 1080x2340 piksela, a zahvaljujući pop-up kameri nije prekinut zubom ili rupom u gornjem dijelu. Sama prednja kamera dolazi sa senzorom od 16 megapiksela (f/2.2) te HDR-om i podrškom za 1080p video pri 60 fps.

Straga se pak nalazi trostruka kamera, bez Leica potpisa, ali s AI funkcionalnostima. Glavna kamera snima fotografije od 48 megapiksela, a u radu joj pomažu širokokutna od 8 i dubinska kamera od 2 mpx. Naravno, AI i modovi snimanja tu su da pomognu snimiti bolje portrete ili noćne fotografije.

Telefon pogoni Kirin 710 čipset, a dolazi sa 6/128 GB memorije, dok je kapacitet baterije 4000 mAh. Huawei je na ovom modelu odlučio senzor otiska prsta ugraditi na bok uređaja u tipku za gašenje uređaja. Nude ga u plavoj i crnoj varijanti.