Obavijesti

Tech

Komentari 9

Stigao je OnePlus 9: Kamere su dobile Hasselblad potpis, puni se ekstremno i ima sjajan ekran

Stigao je OnePlus 9: Kamere su dobile Hasselblad potpis, puni se ekstremno i ima sjajan ekran
5

Hasselblad je poznati proizvođač fotoaparata i s OnePlusom će kroz tri godine raditi na razvoju kamera za mobitele. Nove telefone pogoni moćni Snapdragon 888. U Hrvatsku stižu za par tjedana i već se znaju cijene

VIDEO

OnePlus 9 i 9 Pro najnoviji su flaghsip telefoni kojima OnePlus još snažnije kreće u premium segment, a moćne kamere s Hasselblad potpisom trebale bi biti mamac koji će privući kupce ovim 5G uređajima. Ipak se tu radi o slavnom proizvođaču kamera koje su snimile prve korake na Mjesecu. Uz novu seriju 9, OnePlus je predstavio i OnePlus Watch, pametni sat koji sa dvotjednim vijekom baterije konkurira Huaweiju i njihovim satovima. 

O samim telefonima proteklih smo tjedana već čuli mnogo informacija, a za većinu je zaslužan i sam OnePlus sa brojnim objavama raznih detalja, a ono što je zajedničko novim telefonima je Snapdragon 888 - najnoviji Qualcommov čipset u 5nm tehnologiji. Uz to, većim dijelom dijele sustav kamera, a imaju i jednaku bateriju, iako se radi o uređajima različitih dijagonala. Tako će korisnici oba telefona moći računati na 4500 mAh i punjenje sa čak 65W preko žice. No podjednako impresivno je bežično punjenje od 45W na OnePlus 9 Pro preko docka koji se nalazi u dodatnoj opremi.

OnePlus 9 Pro

Ovaj je model veći i atraktivniji te dolazi s AMOLED ekranom dijagonale 6,7 inča i QHD+ (1440 x 3216) rezolucije te osvježenjem od 120 Hz i svjetlinom do 1300 nita. Kao što smo naveli, pogoni ga Snapdragon 888 s 5G podrškom, a oba uređaja dolaze u varijantama od 8/128 i 12/256 GB te baterijom od 4500 mAh. Oba uređaja imaju i stereo zvučnike.

Što se kamere tiče, iz OnePlusove navodi se da su s Hasselbladom radili na izvedbi boja i kalibriranju senzora.

OnePlus 9 Pro ima četverostruku kameru. Glavna kamera od 48MP sa IMX789 senzorom, izrađena je u suradnji sa Sonyem, i ima senzor s otvorom blende od 1/1.4”. Druga kamera je 50MP širokokutna koja koristi 1/1.56” Sony IMX766 senzor. Treća kamera je 8MP telefoto sa optičkom stablizacijom slike i 3,3x optičkim uvećanjem, odnosno 30x digitalnim zoomom. Uz nju stoji monokromatska kamera (2 mpx) koja pomaže dodatno u hvatanju detalja. Pro ima i optičku stabilizaciju te podržava 8K snimanje (30 fps) i 4K do 120 fps. Hasselblad Pro je nov način rada koji, navodi se, nudi precizne i prirodne boje koji su temelj za naknadno uređivanje te detaljnu kontrolu svih parametara snimanja.

Prednja kamera ima senzor od 16 megapiksela (f/2,4) koji snima 1080p video.


OnePlus 9

Dijagonala ekrana mu je 6,55 inča i radi se također o AMOLED ekranu, ali ne iste razine. Rezolucija mu je 1080x2400 piksela, osvježenje 120 Hz te svjetlina do 1100 nita. Procesor i memorijski kapaciteti su isti, ali ne podržava tako brzo bežično punjenje, već do 15W. 

Što se kamere tiče, ovdje se radi o trostrukom sustavu sa 48 megapiksela no Sonyjevim IMX689 senzorom. Širokokutna kamera je jednaka, a telefoto kamere nema, već se nalazi tu još samo mono kamera od 2 mpx. 'Devetka' nema optičku stabilizaciju. Prednja kamera je jednaka. 

OnePlus 9 i 9 Pro u Hrvatskoj se očekuju tijekom travnja.

OnePlus 9 - 8/128 GB - 6300 kuna
OnePlus 9 - 12/256 GB - 6700 kuna

OnePlus 9 Pro - 8/128 GB - 7300 kuna
OnePlus 9 Pro - 12/256 GB - 8000 kuna
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba