Obavijesti

Tech

Komentari 44

Stigao redizajnirani C5 Aircross, izgleda kao potpuno novi auto

Stigao redizajnirani C5 Aircross, izgleda kao potpuno novi auto
16

Oni koji nisu dovoljno upoznati s C5 Aircrossom neće primijetiti previše sličnosti na prednjim dijelovima starog i novog modela i smatrat će ih potpuno nevezanima

VIDEO

Citroën je redizajnirao svoj najveći model, popularni SUV C5 Aircross. Redizajnom je ovaj automobil vizualno potpuno promijenio karakter. Manje je razigran, više utegnut, oštriji i elegantniji. Sprijeda su promjene opsežne. Automobil je dobio nova 3D svjetla s novim svjetlosnim potpisom, novu masku i novi odbojnik. Ukratko, oni koji nisu dovoljno upoznati s C5 Aircrossom neće primijetiti previše sličnosti na prednjim dijelovima starog i novog modela i smatrat će ih potpuno nevezanima.

Redizajnirani C5 Aircross je doživio i neke promjene na boku, a to je najviše vidljivo po plastičnim Airbump dodacima i novom dizajnu naplataka promjera 18 inča. I straga ima dosta razlika u odnosu na verziju prije redizajna. Automobil i dalje ima dosta moćnu pojavu SUV-a koja je dodatno naglašena popriličnom udaljenosti karoserije od tla, konkretno 23 centimetara.

Za razliku od vanjskog dizajna, unutrašnjost je ostala vrlo slična, razlike su samo u detaljima. Tu su tako nova minijaturna ručica automatskog mjenjača te promijenjeni ventilacijski otvori. I sjedala su nova te udobnija i ergonomičnija. Tu su i neke novosti po pitanju tehnologija. Automobil donosi novi 10-inčni dodirni zaslon s novim infotainment sustavom.

Po prostranosti se nije ništa mijenjalo što znači da ovaj auto i dalje ima jednu od najraskošnijih ponuda prostora u klasi. C5 Aircross je jedini auto u klasi koji ima tri odvojena sjedala straga, a to će mnogo značiti obiteljima s troje male djece jer tako imaju prostora za instalaciju tri dječje sjedalice. U prtljažnik stane 580 litara tako da je ovaj auto pravi obiteljski multitalent.

Vezano uz benzinske motore nema promjena. U ponudi je samo jedan, 1,2-litreni trocilindraš sa 131 KS kojeg je moguće opremiti s ručnim mjenjačem sa šest brzina i automatikom s osam. Dizel je također jedan, identične snage kao benzinac i identične ponude mjenjača. Novost u ponudi su plug-in hibridni pogoni sa 225 KS i električnim dosegom od 55 kilometara. Nude se i tri razine opreme.

Osnovna cijena novog C5 Aircrossa je 232.740 kuna u benzinskoj izvedbi. Dizelska košta 256.085 kuna, a cijena plug-in hibridne verzije je od 341.409 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVA SEZONA 'TKO JE KRIV' S JURAJEM ŠEBALJEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?
A DANAS BERU MILIJARDE

Prije 19 godina objavili su prvi video ikad na YouTubeu. Znate li koji je video najgledaniji?

Nakon 19 godina postojanja, YouTube broji 2.7 milijardu mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Tada vjerojatno nitko nije mogao ni predvidjeti kakvu će popularnost ova platforma steći

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu